Cât costă să-ți petreci Crăciunul în Poiana Brașov și Predeal. Care sunt tarifele de Revelion

Cât costă să-ți petreci Crăciunul în Poiana Brașov și Predeal. Care sunt tarifele de Revelion
Publicat: 04/12/2013, 11:53

Turiștii care vor petrece sărbătorile în Brașov pot opta de Crăciun între pensiuni din Bran-Moeciu, unde cazarea începe de la 40 lei pe noapte și hoteluri sau pensiuni din Poiană și Predeal, unde tarifele pentru trei nopți încep de la 560 lei la hotel de trei stele. De Revelion, prețurile sunt duble.

Pensiunile și hotelurile din județul Brașov au fost rezervate în proporție de 80% pentru Crăciun și de 90% pentru Revelion, iar prețurile la majoritatea unităților de cazare au rămas la fel ca anul trecut. Hotelierii oferă, în principal, pachete pentru minimum trei nopți de cazare, în care sunt incluse diverse facilități, în funcție de specificul fiecărei unități hoteliere, scrie Mediafax.

La un hotel de patru stele din Brașov pentru minivacanța de Revelion o noapte de cazare costă 200 de lei pentru o persoană, iar pentru un sejur de trei nopți prețul este de 578 de lei de persoană, în timp ce la un hotel de trei stele din oraș prețurile pornesc de la 60 de lei de persoană pentru o noapte.

În Poiana Brașov, prețurile sunt semnificativ mai mari. Un hotel de trei stele oferă sejur de trei nopți cu demipensiune și cina festivă de Revelion inclusă, la prețuri de la 416 euro de persoană până la 513 euro, în funcție de tipul camerei. La un alt hotel de trei stele din Poiană trei nopți de cazare, de Crăciun, costă 560 de lei de persoană, în timp ce de Revelion prețul se dublează și ajunge la 1.200 de lei de persoană, fiind inclusă cina festivă de Revelion și o „cină tradițională” de 1 ianuarie.

La un hotel de patru stele din stațiune, la prețul de 1.100 de lei pentru cinci nopți de cazare pentru o persoană în perioada Crăciunului, turiștii au incluse și micul dejun, o cină festivă de Crăciun, dar și spectacole pentru copii și recitaluri de muzică ușoară și populară în fiecare seară. Copiii vor avea parte și de vizita lui Moș Crăciun în seara de Ajun. Același hotel oferă un pachet de Revelion la prețul de 3.200 de lei pentru cinci nopți de cazare pentru o persoană, cu demipensiune și cină festivă de Revelion, la care se adaugă diverse programe de divertisment, acces la piscină și saună.

Un alt hotel de lux oferă cazare pentru cinci nopți, în perioada Crăciunului, la prețul de 353 de euro pentru o persoană, în tarif fiind inclusă cazarea în regim de demipensiune, o cină festivă de Crăciun, dar și echipament sportiv pentru schi sau snowboard și posibilitatea de a închiria ATV-uri sau snow-mobiluri.

Costul unul pachet de șase nopți de cazare într-un hotel de lux din Poiana Brașov poate ajunge de Revelion la 839 de euro de persoană.

La o pensiune de trei stele din Poiană, un sejur de trei nopți în perioada Crăciunului costă 249 de euro de persoană, iar un sejur de patru nopți ajunge la 289 de euro de persoană. La sosire, oaspeții vor fi întâmpinați cu vin fiert și mere coapte, iar în seara de Ajun vor fi invitați la un program de colinde în jurul unui foc de tabără de unde nu vor lipsi vinul și țuica fiartă, purcelușul la proțap, pomana porcului și alte preparate speciale de Crăciun. În prima zi de Crăciun, turiștii vor lua un mic dejun tradițional și pot opta pentru o ședință de masaj, saună și jacuzzi sau pot juca biliard. La aceeași pensiune, pachetul de Revelion ajunge la 545 de euro de persoană pentru cinci nopți de cazare, cu mic dejun, cină și cină festivă și petrecere de Revelion.

Tot în Poiana Brașov, la o vilă de patru stele, în toată perioada Crăciun-Revelion, un loc în apartament costă 250 de euro pentru cinci nopți, 340 de euro pentru opt nopți și 400 de euro pentru zece nopți de cazare. Vila poate fi închiriată în întregime și are o capacitate de 20 de locuri, din care opt în pat suplimentar. Oferta are mic dejun inclus, iar copiii până la vârsta de șapte ani beneficiază de gratuitate la cazare și masă.

Multe dintre hotelurile și pensiunile din Poiană sunt deja rezervate în totalitate pentru Revelion.

La Predeal, turiștii își pot petrece vacanța de Crăciun la o pensiune de două stele la prețul de 100 de lei pe noapte pentru o persoană în cameră dublă, 120 de lei pe noapte de persoană în cameră triplă, iar un loc într-un apartament decomandat de cinci locuri costă 200 de lei de persoană pe noapte. Pentru cina festivă de Crăciun, turiștii mai trebuie să achite încă 50 de lei de persoană, iar pentru micul dejun alți 10 lei. De Revelion, pensiunea, care are 18 locuri, se închiriază în totalitate, la prețul de 10.000 de lei pentru patru nopți cazare. În acest caz, turiștii au la dispoziție bucătărie și gătar în curte.

O altă pensiune de două stele din Predeal oferă un pachet de cinci nopți, de Revelion, la 250 de lei de persoană pe noapte, fără facilități incluse. Pentru perioada Crăciunului, pensiunea nu are oferte. De asemenea, o altă vilă din Predeal, tot de două stele, are doar oferte pentru închirierea întregii pensiuni, care cuprinde șase camere, tariful de Revelion fiind 3.500 de lei pentru patru nopți și 4.000 lei pentru cinci nopți.

Cei care nu vor să-și prepare singuri masa de Crăciun sau Revelion pot opta pentru o pensiune de trei stele din Predeal. Aici, de Crăciun, la un pachet de patru nopți, turiștii primesc bonus încă o noapte de cazare, pot asista la tradițiile de tăierea porcului în Ajun și au inclusă cina de Crăciun. Prețurile pentru această ofertă sunt între 165 și 219 euro de persoană sejurul, în funție de camera aleasă, cu un avans de 50% din preț la rezervare. Pentru perioada de Revelion, prețurile cresc la 535-660 de euro de persoană un sejur de cinci nopți, cu cină festivă și mic dejun incluse în preț.

La un hotel de trei stele din stațiune prețurile pentru perioada Crăciunului pornesc de la 290 de euro camera pentru cinci nopți de cazare și ajung la 790 de euro camera pentru cinci nopți de cazare. Hotelul oferă turișilor cină festivă de Crăciun, prepararea produselor tradiționale, colinde și venirea lui Moș Crăciun pentru copii. De asemenea, turiștii au ca bonus încă o noapte de cazare, gratuit, dacă vor să-și prelungească vacanța. De Revelion, același pachet este vândut la prețuri cuprinse între 590 de euro și 1.490 de euro pentru cinci nopți camera și o noapte gratuit, cu mic dejun, cină festivă și petrecere cu artificii de Revelion.

„Crăciunul Tradițional 2013”, la prețuri între 40 și 600 de lei, la pensiuni din zona Bran-Moeciu

Cea mai ieftină alternativă de petrecere a sărbătorilor de iarnă în Brașov vine de la pensiunile cuprinse în Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC). Asociația a lansat, zilele trecute, programul „Tradițiile Crăciunului 2013”, care se va desfășura în această iarnă atât în perioada Crăciunului pe rit nou, cât și pe rit vechi și prin care sunt oferite pachete turistice la pensiuni din zona Bran-Moeciu.

Potrvit președintelui asociației, Maria Stoian, pensiunile din zona Bran-Moeciu sunt deja rezervate în proporție de 60 la sută.

„Programul a fost lansat foarte recent și nu avem încă o situație foarte exactă a rezervărilor, însă estimăm că în zona Bran-Moeciu avem rezervări de 60 la sută, dar se fac în continuare. Mai multe sunt pentru perioada Revelionului, iar pentru sărbătorile de Crăciun turiștii se interesează mai mult pentru tradițiile de tăiere a porcului și preparare a produselor tradiționale”, a spus Maria Stoian.

Tarifele variază de la 40 de lei de persoană, fără mic dejun, la o pensiune de două margarete, pentru o noapte de cazare, și 600 de lei de persoană pentru trei nopți, cu toate mesele incluse, la o pensiune de patru margarete. Media este de 500-600 de lei de persoană, cu trei nopți de cazare și cina festivă de Crăciun.

Turiștii care aleg de Crăciun această zonă vor putea merge la colindat din poartă în poartă, se vor putea plimba prin sat cu sănii trase de cai sau boi sau pot lua parte la tăierea porcului.

O urcare cu telecabina la Poiană – 20 de lei; închirierea echipamentului de schi – între 35 și 45 de lei

Turiștii care ajung de sărbători în județul Brașov pot schia pe pârtiile din Poiana Brașov și Predeal. În Poiana Brașov, stratul de zăpadă măsoară deja 20 de centimetri, iar la Predeal 30 de centimetri.

Începând din acest sezon, tarifele pentru transportul pe cablu în Poiana Brașov au crescut cu 3-5 procente, în urma unei hotărâri de Consiliu Local. O urcare sau o coborâre cu telecabinele din Poiana Brașov costă 20 de lei pentru adulți și 10 lei pentru copiii între 6 și 12 ani. Urcarea și coborârea vor costa 35 de lei pentru adulți și 17 lei pentru copii.

În ceea ce privește accesul pe puncte la telecabine, telegondolă, telescaune și teleschiuri, cea mai ieftină cartelă, de 6 puncte, costă 30 de lei pentru adulți și 15 lei pentru copii, iar cea mai scumpă, cu 240 de puncte, este 530 de lei pentru adulți și 290 de lei pentru copii.

De asemenea, iubitorii sporturilor de iarnă pot opta și pentru abonamente la transportul pe cablu, care diferă în funcție de ore, prețul încadrându-se între 60 și 100 de lei. Pe zile, un abonament de o zi cu urcări nelimitate costă 140 de lei (80 de lei pentru copii), iar pentru 10 zile din sezon – 1.000 de lei (600 de lei pentru copii).

Deși pe principalele pârtii din Poiană se schiază deja, sezonul de schi va fi deschis oficial, ca în fiecare an, în primul week-end de dinaintea Crăciunului. Schiorii începători pot folosi pârtia Bradul, care are o lungime de 430 de metri. Pârtiile cu dificultate medie sunt Drumul Roșu (4.725 metri) și Sulinar (2.820 de metri), iar pârtiile Lupului (2.605 metri), Subteleferic (2.200 de metri) și Kanzel (297 metri) sunt destinate schiorilor cu experiență.

Brașovenii și turiștii au la dispoziție și echipamente de schi sau pot lua lecții de la monitorii de schi.

Turiștii care vor să închirieze echipament de schi (clăpari și schiuri) trebuie să scoată din buzunar între 35 și 45 lei, un echipament de snowboard (boots și
placă) costă tot între 35 și 45 lei, iar prețul unei sănii este de 10-20 de lei. Unele centre de închiriere oferă bonus, pentru copii, cască de protecție. Tariful pentru închirierea unui snowmobil pentru copii este de 25 de lei pentru 10 minute sau 40 de lei pentru 20 minute sau 250 de lei o oră pentru adulți.

Cei care nu știu să schieze și vor să învețe pot face cursuri de cinci zile. Prețul unui curs de cinci zile, câte două ore pe zi, pentru trei persoane, este de 1.500 de lei, pentru două persoane între 1.200 și 1.400 de lei, iar pentru o singură persoană – 800 de lei. Pentru copii, prețul unei ședințe cu monitorul de schi costă între 50 și 70 de lei. În preț este inclus echipamentul, skipass-ul, instructorul și transportul din Livada Poștei până în Poiană și înapoi.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Au apărut primele căpşuni româneşti în pieţe. Cu cât se vinde un kilogram 
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Cum s-a îmbogățit peste noapte un cuplu de britanici! Cei doi au găsit un vas...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Românii, OBLIGAŢI să dea bani. Va fi lege în 2025: Au de unde
Un produs foarte căutat s-a ieftinit. Mulți români l-au cumpărat deja
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Lino Golden și Delia s-au căsătorit, după doi ani de relație. Imagini de la cununia...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului