Cât plătesc de fapt românii pentru rate

Cât plătesc de fapt românii pentru rate
Publicat: 31/05/2016, 15:22
Actualizat: 26/03/2019, 01:09

Astfel, potrivit NETOPIA mobilPay, circa 750 lei este suma medie achitată online în rate anul trecut. Potrivit datelor companiei, majoritatea plăților digitale cu cardul de credit sunt realizate de Black Friday, iar cei mai mulți români optează pentru achiziții în 12 rate.

Valoarea totală a tranzacțiilor în rate procesate de NETOPIA mobilPay, anul trecut, a cumulat circa 10% din totalul sumelor procesate cu cardul bancar de companie, iar cele mai multe au fost înregistrate în noiembrie, luna e-commerce-ului, când toți retailerii online desfășoară campanii promoționale de Black Friday, scrie Business Magazin.

Totuși, deși în noiembrie se fac cele mai multe cumpărături online în rate, tot atunci se înregistrează și cele mai mici valori medii ale plăților în rate, un motiv fiind tendința consumatorilor de a opta pentru cât mai multe rate, majoritatea pe durata unui an de zile.

„Datele analizate arată un comportament de consum normal, întânit în rândul piețelor de e-commerce cu evenimente de sales importante. De Black Friday se fac majoritatea achizițiilor costisitoare, fie că vorbim de produse IT, electrocasnice sau mobilier. Clienții aleg să facă astfel de cheltuieli într-un anume moment al anului, le bugetează pe 12 luni și, cu ocazia aceasta, lichidează și linia de credit”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator al NETOPIA mobilPay

În ceea ce privește orașele din țară în care se fac cele mai multe achiziții online în rate, peste 50% dintre ele se înregistrează în Capitală, urmate de Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov, fiecare cu o pondere de maximum 5%.

Cele mai multe achiziții online cu cardul de credit se fac pentru produse tech, electrocasnice, mobilier, bijuterii, fashion și produse cosmetice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase