Cât plătești pentru a închiria timp de o săptămână un iaht de lux

Cât plătești pentru a închiria timp de o săptămână un iaht de lux
Publicat: 26/07/2014, 12:34
Actualizat: 20/03/2019, 18:58

Cel puțin așa spune Bogdan Baltac, omul din spatele RTW Travel, un business care dă o soluție pentru cei care vor o experiență pe mare, dar care din anumite motive nu-și doresc și toată responsabilitatea care vine la pachet cu deținerea unui iaht, scrie După Afaceri Premium.

„Business-ul RTW Travel a fost înființat în 2008. Pasiunea noastră pentru călătorii și cererea din piață pentru servicii specializate pe segmentul luxury ne-au făcut să luăm decizia de a aborda subiectul travel într-un mod diferit. RTW Travel se ocupă de toată gama de servicii personalizate, nișa de iahting fiind cea mai interesantă dintre direcțiile abordate, la concurență cu tururile în jurul lumii”, spune Bogdan Baltac, co-proprietar în cadrul RTW Travel.

În linii mari, RTW Travel este un broker de închirieri care oferă prin platforma YachtCharters.ro acces la o bază de date cu aproape 2.000 de iahturi în toate zonele navigabile din lume. Ambarcațiunile sunt operate de companii specializate care prin parteneri, ca RTW Travel, sunt puse la dispoziția clienților.

„Ambarcațiunile disponibile pentru închirere pleacă de la cele mai mici veliere, 10-12 metri, și ajung până la superiahturile de peste 60-70 metri”, , explică Baltac.

Pentru fiecare categorie însă, există o abordare diferită. De exemplu, iahturile mici se închiriază de obicei fară echipaj pentru că în acest caz clienții știu de cele mai multe ori ce caută, iar în grup există cel puțin o persoană cu experiență și cu un brevet de navigație care să certifice acest lucru.

„În cazul iahturilor medii, 15-25 metri, cu echipaj, skipper, chef sau steward, se simte mai acut nevoia de consultanță. În general discutăm de un grup de prieteni sau de o familie care decid să încerce o vacanță de lux pe apă, dar nu știu întotdeauna ce au nevoie pentru a se simți confortabil timp de o săptămână sau mai mult. În cazul su­periahtu­rilor, 25 metri sau mai mari, nivelul de detalii la care se ajunge este incredibil. Bugetul unei astfel de vacanțe este însă foarte mare și pretențiile sunt pe măsură”, menționează el.

Cum funcționează sistemul? Clientul își alege ambarcațiunea, din portul în care aceasta este disponibilă, la prețul oferit de operator, iar mai departe trimite o cerere către RTW Travel. Restul este responsabilitatea brokerului.

În medie, o săptămână pe un velier mic poate începe de la 1.000 de euro pentru 6 persoane. În general însă cele mai cerute ambarcațiuni sunt cele de aproximativ 15 metri, cu 3-4 cabine, unde media pleacă de la 500 de euro per persoană pe săptămână, costuri la care se adaugă însă proviziile sau transportul până la marina de unde se închiriază iahtul.

Citește articolul integral în După Afaceri Premium

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase