Ce avere are Elon Musk, geniul din spatele Tesla și omul care a intrat în istorie după ce a produs și lansat cea mai puternică rachetă din lume

Ce avere are Elon Musk, geniul din spatele Tesla și omul care a intrat în istorie după ce a produs și lansat cea mai puternică rachetă din lume
Publicat: 10/02/2018, 21:22

După ce a făcut avere în IT prin dezvoltarea și vânzarea serviciului de plăți online PayPal, Musk a pornit proiecte și mai îndrăznețe. Inginer și antreprenor, Musk înființează și dezvoltă companii care răspund unor probleme de mediu, sociale și economice ale omenirii. Deși lucrează între 80 și 100 de ore pe săptămână, Musk are cinci copii și este sursa de inspirație pentru personajul Tony Stark în seria de filme Iron Man, scrie Ziarul Financiar.

Elon Musk s-a născut În 1971 În Africa de Sud. Pasionat de computere, Musk a creat până să împlinească 12 ani un joc video, numit Blastar, pe care l-a vândut pentru circa 500 de dolari. Studiile universitare le-a început în Canada, de unde s-a transferat la Universitatea din Pennsylvania, unde a obținut diplome în economie și fizică. Ulterior a fost admis la Stanford, în California, pentru un doctorat în fizică.

Săptămâna trecuta, Elon Musk a vândut aruncătoare de flăcări produse de Boring Company (Compania Plictisitoare). Succesul a fost incredibil, în doar 4 zile s-au vândut toate cele 20.000 de aruncătoare de flăcări, acestea generând un venit de 10 mil. dolari. Musk scria pe facebook într-o postare: „Aparent, unele agenții vamale spun că nu vor permite expedierea a ceva ce se numește aruncător de flăcări. Așa că am redenumit produsul „non-aruncător de flăcări” (n.r. eng not a flamethrower)”.

California a suferit devastări incendiare în ultimele luni, însă Musk a făcut glume pe Twitter toată săptămâna, postând că dacă arma nu îi ajută pe clienți într-o apocalipsă cu zombi atunci li se vor da banii înapoi. Marți, Elon Musk a postat un link cu melodia „I Don’t Want to Set the World on Fire” („Nu vreau să pun lumea pe foc”)

Compania SpaceX a lansat, marți seara, cea mai puternică rachetă din lume, Falcon Heavy, la bordul căreia s-a aflat automobilul directorului companiei Elon Musk, relatează The Associated Press.

Propulsată de 27 de motoare, racheta Falcon Heavy este concepută să trimită sateliți pe orbită, pe Lună sau chiar pe Marte.

Elon Musk a confirmat oficial că la bordul navei s-a aflat automobilul său Tesla Roadster, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ. Racheta lansată marți reprezintă un pas important pentru SpaceX, compania privată care a dezvoltat propulsoare reutilizabile pentru rachete astfel încât zborurile spațiale să fie mai accesibile și să faciliteze drumul primilor oameni către Marte.

Falcon Heavy are o putere de tracțiune de 2.500 de tone, echivalentul a 18 avioane Boeing 747. Operațiunea de lansare s-a desfășurat fără probleme.