Ce prețuri au magazinele ANAF și cum îți poți cumpăra o mașină sau o casă care a fost confiscată

Ce prețuri au magazinele ANAF și cum îți poți cumpăra o mașină sau o casă care a fost confiscată
Publicat: 20/10/2016, 10:53
Actualizat: 31/10/2016, 15:46
Din păcate, de cele mai multe ori, pleacă având traista goală. Majoritatea bunurilor sunt de o calitate îndoielnică, iar prețurile, mai mult decât piperate, scrie Business Magazin.
Potrivit renasterea.ro, de exemplu, zilele acestea, la magazinul ANAF din Timișoara, amplasat la parterul instituției de pe strada Gheorghe Lazăr, se vindeau periuțe de dinți pentru copii, cu baterie, la 30 de lei (față de 45, cu cât se găsesc în alte magazine), pastă de dinți cu doi lei mai scumpă decât în farmacii, șosete de vară la doi lei perechea, router la 450 de lei, șampon la 12 lei.
Potrivit legislației în vigoare, ANAF este obligată să scoată la vânzare toate produsele obținute în urma confiscării, exceptând țigările netimbrate, care sunt distruse.
Mașinile și locuințele se vând la licitație (printr-o procedură extrem de anevoioasă), iar metalele prețioase ajung doar la anumite bijuterii. Surse din cadrul ANAF Timișoara au povestit pentru publicația citată mai sus că ultimul stoc de bijuterii din aur pus la bătaie de instituție a fost foarte greu vândut și a ajuns la un magazin de profil din Constanța. Motivul?
Piesele – modele vechi – nu aveau căutare pe piața din Timișoara, patronii bijuteriilor din orașul de pe Bega susținând că n-ar fi avut cui să le vândă, ci doar să le topească.