• Publicat:
Financiar

CEO-ul Disney, Bob Iger, se retrage din consiliul de administrație Apple

CEO-ul Disney, Bob Iger, se retrage din consiliul de administrație Apple
Apple a anunțat, vineri, că directorul executiv al companiei Walt Disney, Bob Iger, a demisionat din consiliul de administrație în data de 10 septembrie, în contextul în care cele două companii se pregătesc să concureze în industria de streaming video, transmite Reuters.

Iger a plecat din consiliul Apple în aceeași zi în care compania a dezvăluit noi detalii despre Apple TV+, un serviciu de 4,99 dolari pe lună, care va fi lansat pe 1 noiembrie. Apple cheltuie miliarde la Hollywood pentru a asigura producții originale pentru serviciului.

Prețul abonamentului lunar al Apple TV + reprezintă o îngrijorare pentru Disney, care la începutul acestui an și-a anunțat propriul serviciu de streaming, care va include celebrul său conținut pentru copii și va costa 6,99 dolari pe lună. Serviciul Disney + va debuta pe 12 noiembrie.

Apple și Disney au avut o relație unică între marile companii americane, datând de când cofondatorul Apple, Steve Jobs a devenit director și acționar majoritar, iar compania de divertisment a cumpărat Pixar, studioul de animație digitală deținut majoritar de Jobs. Iger a devenit director Apple la scurt timp după moartea lui Jobs în 2011.

„Chiar dacă ne va lipsi contribuția sa în consiliul administrativ, îi respectăm decizia și ne așteptăm ca relația cu Bob și Disney să continue și pe viitor”, a anunțat Apple.

Iger a spus că „a fost un privilegiu extraordinar” să fie inclus, timp de opt ani, în board-ul companiei Apple.

„Am cel mai mare respect pentru Tim Cook, echipa lui de la Apple și colegii mei din consiliu”, a declarat Iger. „Apple este una din cele mai admirate companii din lume, cunoscută pentru calitatea și integritatea produselor sale, dar și pentru oamenii săi”.

 

Inchide