Chinezii de la HUAWEI au depășit APPLE în topul vânzărilor de telefoane

Redactor:
Tudor Ionescu
Chinezii de la HUAWEI au depășit APPLE în topul vânzărilor de telefoane
Huawei Technologies a devenit al doilea cel mai mare vânzător de smartphone-uri la nivel global, în trimestrul II având 13 milioane de unități vândute în plus față de Apple Inc. Dacă vrei să afli cine este pe primul loc, citește articolul următor.

Conform raportului, în trimestrul II 2018 Huawei a vândut 54 de milioane de smartphone-uri, cu 41% mai multe decât în trimestrul II 2017. Cele mai vândute modele au fost cele din seria Honor (un sub-brand al Huawei) și modelul Huawei P20, precum și modelul derivat, Huawei P20 Pro. Compania a vândut șapte milioane de unități Huawei P20 și Huawei P20 Pro.

Pe primul loc se menține, în continuare, compania sud-coreeană Samsung, care a vândut 73 de milioane de unități, cu 8% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. Iar Apple Inc a vândut 41 de milioane de unități, cu 1% mai mult decât în trimestrul I 2017.

„Este pentru prima oară în șapte ani când primele două locuri nu sunt ocupate de Samsung și de Apple. Excluderea Huawei din Statele Unite a forțat-o să muncească mai mult în Asia și Europa pentru a avea rezultate”, a precizat – în raport – Ben Stanton, analist IT la Canalys.

„Trimestrul II a fost întotdeauna un sezon slab pentru Apple”, a mai precizat Ben Stanton, adăugând: „Deși iPhone X a reușit să genereze volum în trimestrele anterioare, în ciuda prețului mare, el nu a putut susține același volum și pe parcursul acestui trimestru. În plus, modele precum iPhone 7 și 7 Plus pierd din elan, dat fiind nivelul mare al vânzărilor din trimestrul I. O creștere a vânzărilor de iPhone 8 și 8 Plus, ajutată parțial și de campania Product Red, a fost suficientă să contracareze această tendință”, a mai precizat analistul.

Conform estimărilor Canalys, Apple a livrat aproximativ opt milioane de iPhone-uri X în al doilea trimestru, comparativ cu 14 milioane în primul trimestru.

Foto: Hepta

 

Inchide