CNADNR a încheiat contracte de aproape 250.000 de euro cu o casă de avocatură din Timișoara. Iată cine e doamna avocat care a primit acești bani

CNADNR a încheiat contracte de aproape 250.000 de euro cu o casă de avocatură din Timișoara. Iată cine e doamna avocat care a primit acești bani
Publicat: 29/01/2015, 21:03
Actualizat: 30/01/2015, 12:22

Cabinetul de avocatură Claudia Sorina Chirilă a semnat recent un nou contract cu CNADNR.

CNADNR a atribuit miercuri un contract de 46.000 de lei, fără TVA, cabinetului individual de avocat Chirilă Claudia Sorina din Timișoara pentru servicii de asistență juridică aferente exproprierii imobilelor situate pe amplasamentul lucrării de reabilitare DN76 Deva-Oradea, sector Ionești-Vârfurile, în județul Arad.

Oferta desemnată câștigătoare la licitația deschisă a fost și singura primită de compania de autostrăzi, potrivit anunțului publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

Același cabinet de avocatură a mai avut alte patru contracte cu CNADNR, mai exact cu DRDP Timișoara, semnate în 2010, după cum reiese din datele cnadnr.ro. Valoarea totală a celor patru contracte, atribuite în 2010, a fost de 847.401 lei, fără TVA. Toate contractele au avut acte adiționale care au majorat suma inițială a contractului și a modificat termenele contractului.

Astfel, în ianuarie 2010, cabinetul individual de avocat Chirilă Claudia Sorina a încheiat cu DRDP Timișoara un contract pentru servicii de consultanță și asistență juridică aferente exproprierilor pentru autostrada Lugoj Deva, lot 1. Valoarea contractului a fost de 107.208 lei, fără TVA. La contract au fost semnate, până la finele anului 2011, patru acte adiționale, unul din ele prevăzând suplimentarea contractului cu 32.758 de lei ca urmare a „suplimentării numărului de parcele”.

Un alt contract semnat în ianuarie 2010 între CNADNR și cabinetul de avocatură amintit a fost unul de 300.778 lei, pentru autostrada Lugoj-Deva, lot 2, pe teritoriul comunei Belinț. Până în septembrie 2011 contractul a avut și cinci acte adiționale, din care două erau pentru suplimentarea valorii contractului cu 38.714 lei și respectiv 14.980 lei , fără TVA.

Și pentru lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, pe teritoriul comunei Bethausen, direcția regională Timișoara a CNADNR a încheiat un contract de asistență juridică cu aceeași firmă de avocatură. Valoarea contractului este de 172.821 lei, fără TVA. Pentru acest contract au fost semnate patru acte adiționale, până în noiembrie 2011.

Un alt contract între cabinetul individual de avocat Chirilă Claudia Sorina și DRDP Timișoara, de data aceasta de 266.594 lei, fără TVA, a fost semnat tot în 2010 pentru lotul 7 din autostrada Lugoj-Deva, pe teritoriul comunei Dumbrava. Prin mai mute acte adiționale, termenele din contract au fost modificate, iar valoarea contractului a fost suplimentată cu 56.875 lei, ca urmare a suplimentării numărului de parcele.

Avocatul Chirilă Sonia Claudia este soția lui Alexandru Chirilă, care este în prezent unul dintre consilieri personali ai primarului Timișoarei, Nicolae Robu. Alexandru Chirilă a mai deținut funcțiile de consilier al fostului președinte al CJ Timiș, Constantin Ostaficiuc, a fost subprefect de Timiș și fostdirector general al Aeroportului Internațional Timișoara.

Pressalert a scris că soția consilierului personal al primarului Nicolae Robu, Alexandru Chirilă, reprezintă din punct de vedere juridic compania Retim – unde primăria Timișoara deține 50% din acțiuni-, în relațiile ei cu diverși parteneri. În declarația de avere din ianuarie 2013 a lui Alexandru Chirilă, acesta a trecut în dreptul veniturilor soției o sumă de 302.276 lei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Reghecampf dă de pământ cu Anamaria Prodan. Declarații incendiare făcute de fostul soț
FOTO. Imaginile anului cu romanticul Ilie Năstase în timp ce își sărută cu foc soția!...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Ucis pentru că a refuzat să fie evacuat din calea „orașului viitorului”. Sate întregi au...
Declarații cutremurătoare făcute de mama lui Sebastian Olariu, tânărul ucis în accidentul de la 2...
Veste mare în showbiz! Este ÎNSĂRCINATĂ pentru prima dată. Vestea i-a uimit pe toți, deși...
Cea mai puternică furtună solară din ultimii 20 de ani loveşte Pământul. Cum ar putea afecta...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
S-a aflat cauza morții lui Bogdan, asistentul veterinar găsit fără suflare în propria mașină. Ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Raportul lui Blinken este aşteptat să critice Israelul şi nu ar încălca termenii referitori la...
A fost găsit LOCUL de VECI al unui MARE filosof! „Era chiar sub nasul tuturor”
Românii, obligați să dea BANII ÎNAPOI. Vor plăti integral, plus 15%. Iohannis a semnat azi
Terenuri în centrul Capitalei, la preț de chilipir. ANAF scoate la licitație bunurile Elenei Udrea
Ce a putut să găsească Mihai Morar într-o casă abandonată din Maramureș. A publicat imaginile...
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
Câți bani cere Florin Ristei pentru o oră de cântat: "Dacă auziți vreodată prețuri din...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
A existat cu adevărat Calul Troian?