Copiii din Capitală ar putea primi ochelari gratis de la Primăria Generală

Redactor:
Gândul
Copiii din Capitală ar putea primi ochelari gratis de la Primăria Generală

Un proiect aflat pe ordinea de zi de vineri a Consiliului General al Municipiului București (CGMB) prevede acordarea gratuită a unei perechi de ochelari pentru copii.

Prin proiectul intitulat „Clar pentru copii”, cei mici ar putea primi o pereche de ochelari în mod gratuit de la Municipalitate, bugetul total al proiectului fiind de peste două milioane de lei.

Proiectul se află pe ordinea de zi a CGMB de vineri, despre care Gandul a scris aici. Sprijinul financiar se va acorda o singura dată şi reprezintă contravaloarea unei perechi de ochelari. În cazul în care valoarea ochelarilor achiziţionaţi, dovedită prin documente justificative, este mai mica de 500 de lei, ASSMB va deconta exclusiv suma respectivă.

Dacă valoarea depăşeşte 500 de lei, se va deconta suma maximă de 500 de lei. Conform proiectului, pentru a primi perechea de ochelari, copiii trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de reședință în Municipiul București, obținută cu cel putin șase luni înainte de depunerea cererii, pentru beneficiari minori având vârsta peste 14 ani.

În cazul beneficiarilor minori care nu au împlinit vârsta de 14 ani, reprezentantul legal trebuie să aibă domiciliul stabil sau viză de resedinţă în Municipiul Bucureşti cu cel puţin 6 luni înainte de depunerea cererii.

Inchide