Corina Crețu, VIZIBIL IRITATĂ: Nu mai accept INSULTELE din partea Guvernului României față de MUNCA pe care o fac!

Corina Crețu, VIZIBIL IRITATĂ: Nu mai accept INSULTELE din partea Guvernului României față de MUNCA pe care o fac!
Corina Crețu, comisar european pentru dezvoltare regională, critică din nou lipsa de proiecte mature din partea României. Vezi de ce nu mai accepta Corina Crețu insulte din partea guvernului român

Comisarul european spune că a făcut în cazul României eforturi extraordinare, în sensul că a fazat foarte multe proiecte, în valoare de 3 miliarde de euro. „Practic am degrevat bugetul național de 3 miliarde de euro, bani care ar fi fost pierduți”, a spus Corina Crețu, care a subliniat că s-a ajuns astfel la o rată de absorbție de peste 90%.

„Pentru perioada 2014 – 2020, facem eforturi supraomenești să evităm dezangajările de fonduri. Avem, pentru acest an, acest risc de pierdere. La începutul anului a fost de 800 de milioane de euro, dar lucrăm cu autoritățile române pentru a minimiza aceste fonduri care sunt pe programul operațional”, spune comisarul european.

Corina Crețu a subliniat lipsa proiectelor mature de infrastructură: „Nu înțeleg această tensiune care s-a creat între mine și Guvern, spunând lucrurilor pe nume. Avem bani la Bruxelles pentru proiecte de infrastructură, nu avem proiecte. Târgu Mureș-Iași este o prioritate a Comisiei Europene, avem nevoie de a completa proiectele de infrastructură care conectează Europa, mai ales Republica Moldova, Moldova, de Europa Centală și de Est”.

Comisarul european s-a pronunțat din nou împotriva realizării autostrăzii Târgu Mureș – Iași în parteneriat public- privat, soluție cu care „Comisia nu este confortablă, pentru că din punctul nostru de vedere, aceasta înseamnă o deprioritizare a investiției”.

„La ora actuală mai avem sub analiză un singur proiect major, proiectul de metrou Otopeni – Gara de Nord. Deci așteptăm Craiova – Pitești, Tîrgu Mureș – Iași, podul de la Brăila. Autoritățile au dat deadline-uri care au fost depășite cu mult”, a declarat Crețu, oferind drept exemplu proiectul de metrou Pipera – Berceni, care trebuia depus în decembrie 2017, dar nu este depus nici acum.

Foto: Hepta

Inchide