Criptomonedele SE OBȚIN cu un CONSUM URIAȘ de energie: 600 de milioane de Kwh pe an. Cum FACI BANI DIN NIMIC cu o placă video de ultimă oră

Criptomonedele SE OBȚIN cu un CONSUM URIAȘ de energie: 600 de milioane de Kwh pe an. Cum FACI BANI DIN NIMIC cu o placă video de ultimă oră
Publicat: 23/09/2018, 00:12
Actualizat: 19/11/2018, 13:16

„În timpul activității de mining, este consumată circa 1% din energia electrică mondială. Să minezi bitcoin este foarte dificil, deoarece este la fel de prețios precum aurul, oamenii îl numesc aur digital și chiar este”, susține Dinis Guarda.

Bitcoin este faimos, deoarece s-a investit foarte mult în inteligență și algoritmi, mai susține fondatorul Ztudium. „60% din tranzacțiile de criptomonede de la nivel global sunt cu Bitcoin. Foarte important în privința numerelor este că există în jur de 25 de milioane de bitcoini în lumea vestică, iar între Japoina, Coreea de Sud și China este posibil să fie aceeași valoare, alte 25 de milioane”, a menționat expertul în tehnologie.

Fondatorul Ztudium susține că securitatea monedelor virtuale le dă încredere oamenilor să le utilizeze, iar în unele țări sunt chiar preferate în locul valutelor locale. „Multă lume din piețele în curs de dezvoltare deține bitcoin sau alt tip de criptomonede, însă în special bitcoin, dar nu are un cont bancar. În țări precum Argentina și Venezuela, deja un procent substanțial din populație a început să folosească acest tip de criptomonedă, deoarece pentru aceștia înseamnă securitate și le dă încredere mai mare decât în propriile lor monede”, a adăugat Guarda.

60% din tranzacțiile mondiale

Piața criptomonedelor este formată din peste 1.100 de monede virtuale, iar bitcoin reprezintă 60% din tranzacțiile mondiale.

Cryptomining-ul este procesul prin care se generează noi monede digitale pe piață. Acest proces se află la baza tehnologiei blockchain, iar, în prezent, activitatea de minare a principalelor monede virtuale generează un consum de electricitate estimat la 14,54 TWh (Bitcoin) și 4,69 TWh (Ethereum), iar tendința este de creștere rapidă.

Cea mai mare valoare înregistrată vreodată de moneda virtuală a fost la jumătatea lunii decembrie 2017, când a ajuns la 19.850 de dolari, iar, de-atunci, valoarea i-a scăzut, cu mici episoade de creșteri ușoare. Sâmbătă, bitcoin era cotat la prețul de 6.668 de dolari, în scădere.

Bitcoin-ul a apărut în anul 2009, în plină criză financiară și economică, iar creatorul său, anonimul Satoshi Nakamoto, și-a propus ca astfel să asigure protecția investițiilor și finanțarea liberă a afacerilor, fără constrângeri și reglementări sau instituții bancare.

Fondatorul Ztudium a fost prezent la București cu ocazia TechFest, desfășurat între 20 septembrie și 24 septembrie. Dinis Guarda (Marea Britanie), fondator și CEO al companiei de consultanță în tehnologie Ztudium, deține o diploma de masterat în new media. Experiența sa este în afaceri internaționale, marketing, comunicare și design web. A lucrat pentru diverse organizații, începând de la companii start-up, companii din Fortune 500 până la întreprinderi mici și mijlocii, guverne și organizații internaționale, cum ar fi Organizația Națiunilor Unite.

TechFest se desfășoară în perioada 20-24 septembrie, la București.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
EXCLUSIV: Cât plătesc românii pentru o sticlă de apă plată în restaurantele din București. Prețurile...
Wow sau Bau? Mike a uimit trecătorii după ce a apărut în colanţi la braţul...
Cum transformi Dacia Duster în rulotă cu bani puțini - GALERIE FOTO
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Gestul disperat făcut de David Pușcaș pentru a avea bani de chirie: "Eram în momente...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Ce culoare aveau cele mai vechi molecule colorate de pe Pământ?