Cu ce oferte încearcă băncile să atragă clienți noi în urma adoptării regulamentului BNR

Cu ce oferte încearcă băncile să atragă clienți noi în urma adoptării regulamentului BNR
Publicat: 24/06/2012, 13:49
Actualizat: 24/06/2012, 14:00

Băncile au lansat primele oferte de credite în urma ajustărilor făcute pentru a se conforma noului regulament impus de Banca Națională a României (BNR). Accesul românilor la creditele în valute, în special la credite imobiliare, a fost îngreunat în urma adoptării regulamentului care prevede avansuri mai mari pentru persoanele care își primesc salariile în lei.

Majoritatea băncilor au primit deja avizul băncii centrale și au lansat pe piață oferte și campanii promoționale prin care să-și atragă noi clienți.

Ofertele prezentate de bănci în ultima vreme includ împrumuturi care țin cont de istoria de plată a clientului, credite care pot fi contractate pe baza a numai trei acte, dar și credite de nevoi personale cu dobânzi fixe și asigurare de viață gratuită, reiese din datele centralizate de gândul.

Creditul cu trei acte de la BCR

BCR, cea mai mare bancă din România din punct de vedere al activelor, a simplificat documentația pentru creditele de nevoi personale fără garanții, astfel încât clienții pot contracta un împrumut cu numai trei acte: adeverință de salariu, fișă fiscală și factură de utilități sau talonul de pensie, decizia de pensionare și factura de utilități, în cazul veniturilor realizate din pensii.

Creditul are o dobândă fixă de 15,9%, iar comisionul pentru analiza dosarului este de 250 de lei. Clienții care optează pentru acest credit beneficiază de asigurare de viață gratuită.

La un credit nou de 15.000 de lei, contractat pe o perioadă de cinci ani, rata lunară se ridică la 364 de lei, iar DAE este 18%. Valoarea totală plătibilă de către clien este de 22.088 de lei, reiese dintr-o simulare efectuată de bancă.

Creditul „Nume Prenume” de la Bancpost

Bancpost a lansat în aprilie creditul „Nume Prenume”, un credit de consum în lei sau în euro pentru nevoi personale. Practic, dobânda împrumutului va ține cont și de profilul clientului, respectiv de informațiile privind istoria sa de credit, date disponibile la Biroul de Credit.

Durata maximă de creditare este de cinci ani, iar suma împrumutată poate fi între 500 și 10.000 de euro, respectiv 1.500 și 40.000 de lei. Dobânda este variabilă, în funcție de indicatorul Robor la șase luni și se încadrează între 9.5% si 13.9%.

De exemplu, pentru un credit de 15.000 lei pe 5 ani, dobânda variabilă este de 10,9%, comisionul de administrare lunar 0,41%, rata lunară este de 387 lei, iar suma totală de rambursat este de 21.566 lei (DAE 17%).

Creditul fără comisioane de la Volksbank

Volksbank a lansat un credit de consum în lei, fără ipotecă imobiliară cu o dobândă medie de 12,5%, actualizată semestrial în funcție de fluctuațiile Robor la 6 luni.Dobânda reprezintă singurul cost aferent creditului. Aceasta reprezintă valoarea Robor la 6 luni la care se adaugă o marjă fixă de 7,5%. În cazul în care împrumutul este luat pentru refinanțarea unui alt credit, marja fixă este mai mică, respectiv 6,5%.

Durata maximă de rambursare este de cinci ani. Banca nu percepe comisione de analiză pentru acest credit, iar asigurarea de viață este oferită gratuit. Suma maximă finanțată este de 45.000 de lei.

La un credit nou de 20.000 de lei, contractat pe o perioadă de 5 de ani, rata lunară se ridică la 451,87 Lei, iar DAE este 13,45%. În cazul în care creditul se acordă pentru refinanțarea unui împrumut existent, în condiții similare (valoare credit de 20.000 de Lei, pe 5 ani), rata lunară se ridică la 441,76 Lei, iar DAE la 12,34%. Simularile au fost realizate ținând cont de ROBOR la 6 luni valabil pe 11 aprilie 2012.

Creditul cu dobândă fixă de la CEC Bank

În perioada 17 aprilie – 29 iulie, clienții CEC Bank pot beneficia de un credit de nevoi personale cu o dobândă fixă de 9,5% pe an pe toată durata de creditare care se poate ridica la cel mult cinci ani.

Valoarea maximă ce poate fi contractată este de 50.000 de lei pentru clienții care primesc salariul sau pensia într-un cont deschis la CEC Bank și 40.000 pentru ceilalți clienți. Comisionul de analiză al dosarului este de 125 de lei, iar comisionul de administrare este de 0,3%/lună din soldul creditului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel Dragomir, declaraţii halucinante: 'Nu îmi pare rău că sunt aici'
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Oana Radu, acuzații dure la adresa fostului soț: ,,Mi-a spus că ne bate pe amândouă”....
Acum păpușă, în trecut mătușă! Cum arăta Inna înainte să fie celebră
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Devine obligatoriu în România. Anunț la Guvern chiar azi, 29 martie: Voi scrie în lege...
Apple ar urma să lanseze noi iPad-uri, după un an de pauză
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Patrick, sentimente ascunse pentru Giuly!? Patrick și Robert au purtat o discuție pe tema acestui...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Scandinavia s-ar fi „născut” din Groenlanda, indică un nou studiu geologic