Curse low-cost către două insule grecești, la vară. Ce companie aeriană le operează și la ce preț

Curse low-cost către două insule grecești, la vară. Ce companie aeriană le operează și la ce preț
Publicat: 22/01/2021, 18:03
Actualizat: 22/01/2021, 18:05

Compania aeriană low-cost Wizz Air a anunțat, vineri, lansarea a două noi zboruri de la București spre insulele grecești Zakynthos și Corfu, pe toată durata verii.

Potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax, cele două noi rute vor fi operate cu două zboruri pe  săptămână, marțea și sâmbăta, între 15 iunie și 15 septembrie 2021. Tarifele încep de la 149 de lei, iar biletele sunt disponibile deja pe site-ul companiei.

Aceste noi rute se adaugă celor trei deja existente operate de la Aeroportul Otopeni către stațiunile grecești, destinații populare de vacanță pentru români.

Astfel, pasagerii din București și împrejurimi vor putea călători cu Wizz Air către cinci destinații de vacanță din Grecia în această vară: Heraklion, Mykonos, Santorini, Zakynthos și Corfu, a mai transmis compania.

Suntem bucuroși să anunțăm extinderea rețelei noastre de rute din România către Grecia cu două noi destinații de vacanță captivante. Cu noile rute de la București la Zakynthos și Corfu, aducem mai multe oportunități de călătorie pentru români, care se pot bucura de tarife ultra-reduse și pot călători în siguranță către destinațiile lor preferate de vacanță la bordul aeronavelor noastre moderne”, a declarat Andras Rado, Senior Corporate Communications Manager la Wizz Air.

Ministrul elen al Turismului: Certificatul de vaccinare nu e obligatoriu pentru călătoriile în Grecia

Ministrul elen al Turismului, Haris Theoharis, a declarat că certificatul de vaccinare nu va fi o precondiţie pentru cineva care vrea să călătorească în Grecia, potrivit Adevărul.

Precizarea sa vine după ce, recent, premierul grec Kyriakos Mitsotakisa cerut crearea unui certificat de vaccinare pentru COVID-19 valabil la nivelul întregii UE pentru a ajuta la relansarea călătoriilor transfrontaliere devastate de pandemie.

Ministrul Turismului a adăugat că propunerea adresată preşedintelui Comisiei Europene era menită să agite apele, astfel încât UE să coordoneze problema.

Theoharis a explicat, la postul de televiziune Skai, că testele vor fi realizate de cei care nu sunt vaccinaţi, dar rămâne de văzut ce se va întâmpla, în funcţie de deciziile autorităţilor sanitare, care vor stabili dacă testele vor fi solicitate tuturor vizitatorilor.

Certificatul de vaccinare şi testele rapide reprezintă cele două instrumente care vor facilita călătoriile necesare în viitorul sezon de vară, a declarat ministrul elen al Turismului.

Acesta a adăugat că „cei care nu au un certificat de vaccinare vor intra fără probleme în Grecia, deoarece nu este necesar să irosim resursele specifice în cazuri care nu prezintă riscuri”.

Destinațiile exotice, câștigătoare în opțiunile turiștilor români la finalul lui 2020. Cum se schimbă obiceiurile de călătorie în 2021

În contextul schimbărilor și restricțiilor de călătorie impuse țărilor europene pentru genstionarea pandemiei de COVID-10, la finalul anului 2020 românii care nu au vrut să renunțe la călătorii au ales pachete pentru țări exotice îndepărtate sau din zona Orientului Mijlociu și a Golfului Arabiei.

Unele dintre destinațiile preferate -precum Maldive, Egipt, Dubai, Zanzibar, Abu Dhabi, Cancun și Punta Cana – au avut cereri chiar de patru ori mai multe, conform ultimelor date înregistrate de agenția Vola.ro.

Lipsa restricțiilor în destinațiile exotice, numărul scăzut de cazuri de infecție cu COVID-19 și măsurile anunțate de aeroporturi, de companiile aeriene și de hotelierii străini au contribuit la creșterea interesului românilor pentru vacanțe exotice.

Astfel, conform ultimelor date înregistrate de agenția Vola.ro, în lunile decembrie și ianuarie s-au înregistrat creșteri cu până la 400% pentru destinații exotice precum Punta Cana, Zanzibar, Cancun, Maldive, dar și pentru destinații din zona Golfului Arabiei, precum Dubai și Abu Dhabi.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului