Dacia va construi 500 de Duster-uri personalizate pentru un client – GALERIE FOTO

Redactor:
Carol Dan
Dacia a livrat producătorului de petrol, gaze și electricitate OMV Petrom zece mașini Duster Pick-Up modificate, dintr-un total de peste 500 care urmează să fie fabricate până la sfârșitul anului viitor.

OMV Petrom a primit primele zece vehicule Dacia Duster Pick-Up, potrivit unui comunicat al companiei petroliere.

Acest model de mașină a fost produs special pentru a răspunde cerințelor OMV Petrom. Mașinile sunt derivate din modelul 4×4 de serie și sunt echipate cu motorul 1.5 dCi, de 110 CP.

Proiectul de conversie a autovehiculului Duster în versiune Pick-Up a început la finele anului 2012 și a cuprins realizarea mai multor prototipuri, urmată de obținerea omologării din partea Renault, a omologării RAR de către Romturingia cu sprijinul Grupului Renault și în final, a pregătirii pentru fabricație.

„Vehiculele utilitare de teren sunt esențiale pentru activitatea noastră. OMV Petrom are peste 9.000 de sonde active, care necesită monitorizare și mentenanță. Multe dintre ele sunt situate departe de drumurile naționale și de aici apare necesitatea unor vehicule de teren cu care să putem transporta și echipamente. Sunt mulțumit că vom putea folosi vehicule românești și pentru aceste sarcini, în condițiile în care vom putea reduce și costurile în același timp”, a declarat în comunicat Gabriel Selischi, membru al directoratului OMV Petrom și responsabil de activitățile de explorare și producție.

Dacia este controlată de grupul francez Renaul, OMV Petrom aparține grupului austriac OMV, iar Romturingia este o firmă independentă de caroserii.

Inchide