De la 1 mai, o nouă bancă în România, după fuziunea a două instituții financiare

Redactor:
Dan Straut
De la 1 mai, o nouă bancă în România, după fuziunea a două instituții financiare
Banca Comercială Carpatica și Patria Bank au confirmat implementarea fuziunii cu data de 1 Mai 2017, urmare a finalizării tuturor procedurilor prevăzute de lege și în acord cu proiectul de fuziune aprobat de acționarii celor două bănci.

Implementarea efectivă a fuziunii presupune o serie de procese complexe care se desfășoară între 28 aprilie și 2 mai 2017, procese ce vor determina întreruperi temporare în furnizarea anumitor servicii.

Astfel, „ATM-urile localizate în cadrul sucursalelor celor două bănci nu vor fi afectate de procesul de integrare, orice schimbare intervenită fiind comunicată clienților în timp real pe site-ul dedicat fuziunii: www.fuziune.patriabank.ro. Odată cu implementarea efectivă a fuziunii în data de 1 mai 2017, intră în vigoare noile Condiții Generale Bancare aplicabile tuturor clienților băncilor fuzionate”, se arată într-un comunicat al celor două instituții de credit.

Cele două bănci recomandă tuturor clienților să se asigure că au intrat în posesia noului card, că au retras numerar suficient pentru a le servi nevoilor care pot apărea în perioada întreruperii temporare a funcționării cadurilor, precum și că și-au informat angajatorul, în cazul persoanelor fizice, și partenerii, în cazul persoanelor juridice, asupra noilor conturi IBAN valabile de la data fuziunii.

Pe site-ul dedicat, precum și pe site-ul www.patriabank.ro, informațiile se actualizează în timp real, clienții putând consulta toate detaliile și calendarul principalelor momente premergătoare fuziunii.

De asemenea, „programul Departamentului Relații Clienți este extins în perioada 25.04-15.05.2017 (de luni până vineri, în intervalul orar 8.30-20.00), inclusiv în zilele premergătoare fuziunii, în week-end și luni, respectiv în perioada 29.04-01.05.2017 (în intervalul orar 9.00-17.00) astfel încât clienții să poată intra în legătură cu banca pentru orice detalii suplimentare la numărul de telefon: 0800 410 310 (004 0372271403 – număr internațional) sau prin e-mail la [email protected]. Mai mult, întrucât este estimată o creștere a numărului de apeluri și a timpului de așteptare pentru a intra în legătură cu reprezentanții Departamentului Relații Clienți, chiar și cu suplimentarea numărului agenților, clienții pot trimite un SMS la 1829 cu textul FUZIUNE și vor fi contactați în scurt timp”, se mai arată în comunicat.

Patria Bank și Banca Comercială Carpatica vor deveni o singură instituție bancară, care va continua să fie listată la Bursă și va purta numele de Patria Bank; noua bancă va fi prezentă în 73 de orașe la nivel național, prin 111 sucursale, are peste 240.000 de clienți și 3,816 miliarde de lei în active.

În primăvara anului 2016, Patria Bank a devenit acționarul majoritar al Băncii Comerciale Carpatica (BCC), cu o deținere de peste 64% din acțiunile BCC, aceasta din urmă devenind membră a Grupului Patria Bank care are ca acționar majoritar fondul de investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF). În urma fuziunii, noua bancă se va concentra pe segmentul de retail. Acțiunile băncii rezultate din fuziune vor continua să fie listate la Bursa de Valori București.

Proiectul de fuziune al Băncii Comerciale Carpatica cu Patria Bank a primit în data de 29 noiembrie 2016 aprobarea prealabilă din partea Băncii Naționale a României, ceea ce a permis demararea formalităților finale de înregistrare a noii bănci, aprobare survenită în data de 21 aprilie 2017 (prin hotărârea Curții de Apel București) și derularea operațiunilor necesare pentru integrarea efectivă.

Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF) este un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

Grupul Patria Bank include Patria Bank, Banca Comercială Carpatica, Patria Credit IFN, SAI Carpatica Asset Management și SAI Intercapital Invest.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide