Directorul general al ELCEN a demisionat

Redactor:
Carol Dan
Directorul general al ELCEN a demisionat
Directorul general al producătorului de energie electrică și termică ELCEN București, Gabriel Ignat, a demisionat, la aproape un an de la numirea în funcție, pentru a prelua conducerea unei companii private.

„După 12 luni intense la conducerea ELCEN am decis să mă retrag din funcția de director general și să mă întorc în mediul privat, ramânând în sectorul energetic”, a declarat Ignat, într-un comunicat.

Demisia va intra în vigoare joi.

Ignat a preluat conducerea ELCEN în 31 martie 2014.

Contactat de MEDIAFAX, Ignat a afirmat că a plecat de la conducerea ELCEN pentru a ocupa o funcție similară într-o companie privată.

Atribuțiile sale la ELCEN vor fi preluate, până la numirea unui înlocuitor, de Emilian Mateescu, director în cadrul ELCEN.

ELCEN furnizează 90% din energia termică a Capitalei și a înregistrat anul trecut afaceri preliminate de 1,9 miliarde de lei (428 milioane euro), în creștere cu 19% față de nivelul din 2013.

Compania de stat a avut anul trecut un profit net preliminat de 30 milioane de lei, mai mic cu 41% față de câștigul de 51 milioane de lei din 2013. În 2013 compania a raportat o cifră de afaceri de 1,6 miliarde de lei.

ELCEN ar urma să fuzioneze cu principalul său datornic, Regia Autonomă de Distribuție a Energiei Termice București (RADET). Înainte de realizarea fuziunii, ELCEN a fost divizat, anul trecut, în trei companii, respectiv Electrocentrale București, Electrocentrale Constanța și Electrocentrale Titan.

După divizare, compania ELCEN București a rămas cu Centrala Termoelectrică Vest (250 MW instalați), Centrala Termoelectrică Sud (550 MW), Centrala Termoelectrică Grozăvești (100 MW), Centrala Termoelectrică Progresu (200 MW), precum și cu Uzina de Reparații.

Electrocentrale Constanța deține Centrala Termoelectrică Palas (100 MW) și rețelele de transport al energiei termice care deservesc orașul Constanța, precum și alte bunuri/active din patrimoniul ELCEN.

Electrocentrale Titan operează Centrala Termoelectrică Titan (8 MW instalați) și a primit și proiectul construcției, împreună cu compania japoneză Marubeni, a unei centrale noi la Fântânele, proiect de 170 milioane de euro.

ELCEN București este controlată de stat, prin Ministerul Energiei, care deține 97,51% din acțiuni. Producătorul de gaze naturale Romgaz Mediaș are o participație de 2,49%.

Inchide