Directorul unei companii americane anunță un viitor sumbru pentru industria franceză: Sindicatele sunt nebune. În cinci nai nu se va mai produce nimic în Franța

Directorul unei companii americane anunță un viitor sumbru pentru industria franceză: Sindicatele sunt nebune. În cinci nai nu se va mai produce nimic în Franța
Publicat: 20/02/2013, 17:52
Actualizat: 28/09/2018, 15:04

Angajații francezi primesc salarii mari chiar dacă la un program normal lucrează efectiv doar trei ore pe zi, întrucât alocă o oră pentru pauze și prânz, iar alte trei pentru discuții, potrivit șefului companiei americane Titan International, Maurice Taylor, scrie Financial Times.

Taylor a publicat miercuri o scrisoare deschisă în cotidianul financiar francez Les Echos, adresată ministrului responsabil de industrie, Arnaud Montebourg. Atacul șefului Titan International la productivitatea scăzută a angajaților francezi ar putea relansa în Franța dezbaterea privind declinul competitivității țării.

„Angajații francezi primesc salarii mari, dar lucrează numai trei ore. Primesc o oră pentru pauze și pentru prânz, vorbesc trei ore și lucrează trei. Le-am spus asta în față angajaților membri de sindicat. Mi-au răspuns că ăsta este stilul francez!”, a afirmat Taylor, președinte și director general la Titan International.

Scrisoarea lui Taylor, datată 8 februarie, vine ca răspuns la tatonări din partea ministrului Montebourg privind un eventual interes al Titan, producător de anvelope pentru sectorul agricol, privind preluarea unor operațiuni de la fabrica Goodyear din Amiens, care urmează să fie închisă.

Sindicatul francez CGT, susținut de comuniștii francezi, s-a opus anul trecut preluării de către Titan. Montebourg spera că producătorul american ar fi în continuare interesat de fabrica de la Amiens, dar a afirmat în februarie că nu mai este cazul.

„Cât de proști credeți că suntem? Goodyear a încercat timp de patru ani să salveze o parte a locurilor de muncă de la Amiens, unele dintre cele mai bine plătite, dar sindicatele și guvernul francez nu au făcut altceva decât să vorbească”, a afirmat, în scrisoare, șeful Titan, descriind sindicatele ca „nebune”.

Franța se confruntă cu un val de închideri de fabrici și concedieri în sectorul industrial de la câștigarea alegerilor, în mai anul trecut, de către actualul președinte, Francois Hollande. Noul președinte francez a intrat de mai multe ori în conflict cu companiile. Anul trecut, Hollande a acuzat producătorul de oțel ArcelorMittal că a mințit și a afirmat că nu mai este binevenit în Franța. De asemenea, a criticat puternic grupul auto PSA Peugeot Citroën, confruntat cu probleme.

O parte din afirmațiile șefului Titan au venit însă ca răspuns la atacuri repetate ale lui Montebourg, care vrea ca UE să adopte o poziție mai dură în privința protejării comerțului, în contextul importurilor ieftine din Asia.

„Companiile chineze livrează anvelope în Franța – de fapt în toată Europa. În cinci ani, Michelin nu va putea produce anvelope în Franța. Franța își va pierde afacerile din industrie, deoarece statul se implică tot mai mult. Fermierul francez vrea anvelope ieftine. Nu-i pasă dacă acestea sunt din China sau India, iar guvernele acestor țări le subvenționează. Titan va cumpăra o fabrică din China sau India, va plăti mai puțin de un euro pe oră în privința salariilor și va livra toate anvelopele de care are nevoie Franța. Puteți păstra așa-zișii muncitori”, a spus Taylor.

Șeful Titan a criticat și SUA, afirmând că statul american „nu este mai bun decât cel francez”.

Titan a cheltuit milioane de dolari cu procese împotriva companiilor din China, din cauza ajutoarelor de stat, a adăugat șeful companiei americane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Răspuns final pentru Simona Halep. Se decide totul pe 5 iulie
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ