Donald Trump, acuzat că a generat profituri de un miliard de dolari prin fraude / Fostul președinte consideră „farsă” procesul din New York

Donald Trump, acuzat că a generat profituri de un miliard de dolari prin fraude / Fostul președinte consideră „farsă” procesul din New York
Publicat: 02/10/2023, 21:52
Actualizat: 02/10/2023, 21:58

Procurorii din New York au acuzat luni, în cursul procesului intentat Organizației Trump, că grupul a generat peste un miliard de dolari prin declarații false despre valoarea activelor făcute de fostul președinte Donald Trump, care a catalogat procesul drept ”farsă”.

Procesul din Manhattan se referă la acuzațiile procurorului statului New York, Letitia James, că Donald Trump, fost președinte și favorit pentru a fi candidatul Partidului Republican în scrutinul prezidențial din 2024, ar fi modificat valoarea activelor companiile sale în perioada 2011-2021, pentru a obține credite bancare favorabile și prime de asigurare mai mici.

Procurorul Letitia James cere aplicarea unei amenzi de cel puțin 250 de milioane de dolari Organizației Trump, care administrează companiile familiei fostului președinte. De asemenea, procurorii cer interdicții privind activități de afaceri în statul New York pentru Donald Trump și pentru fiii săi Donald Trump jr. și Eric Trump, precum și restricții imobiliare timp de cinci ani.

Prezent în instanță, Donald Trump a asistat la acuzațiile formulate de unul dintre procurori, Kevin Wallace. Acesta a descris declarațiile făcute de Trump despre activele sale ca fiind ”inexacte”. ”Nu este vorba despre lucruri care se întâmplă în mod normal, iar părțile nu au astfel de relații contractuale în general. Aceste delicte nu sunt fără victime”, a afirmat Kevin Wallace.

Procurorii îl acuză pe Trump că și-a supraevaluat activele, inclusiv valoarea apartamentului din Turnul Trump din Manhattan, a reședinței sale din Mar-a-Lago (Florida) și ale altor proprietăți, cu aproximativ 2,2 miliarde de dolari, generând prin diverse mecanisme financiare profituri de aproximativ un miliard de dolari.

Christopher Kise, unul dintre avocații lui Trump, a afirmat că registrele contabile ale fostului președinte și ale Organizației Trump sunt perfect legale. ”Este vorba de unul dintre cele mai de succes branduri din lume și a făcut o avere prin investiții imobiliare. Nu a existat nici intenție de a comite fraude, nu a fost nimic ilegal, nicio restanță, nicio încălcare a legii, nu sunt datorii la bănci, nu sunt profituri incorecte și nu sunt victime”, a argumentat avocatul Christopher Kise, citat de agenția Reuters.

Cu puțin timp înaintea procesului, Donald Trump a denunțat o nouă ”farsă” a justiției. ”Este o farsă, este continuarea celei mai mari vânători de vrăjitoare. Avem o companie extraordinară, am construit o companie extraordinară și deținem unele dintre cele mai mari active imobiliare din lume. Iar acum trebuie să apar în fața unui judecător corupt”, a acuzat Trump.

Procesul civil este coordonat de judecătorul Arthur Engoron, care va asculta dovezile fără niciun juriu. Acum, cazul se referă la stabilirea sancțiunilor pentru Trump, pentru fiii săi adulți și pentru zece companii, după ce judecătorul a stabilit deja săptămâna trecută că probabil au fost comise fraude.

Foto: Profimedia

Citește și:

UPDATE | Donald Trump merge la judecată. Începe procesul de fraudă civilă împotriva Organizației Trump. „Are de-a face cu ingerința electorală”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Ce amendă riscă românii care stau la bloc și nu respectă legea. O femeie din...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
SE CONFISCĂ mașina pe loc. Decizie pentru cei care merg să facă ITP-ul
Schimbări uluitoare de vreme. Anunțul de ultimă oră de la ANM
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Ce face mereu Loredana Groza înainte de a se urca pe scenă
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Frații Montgolfier, inventatorii balonului cu aer cald. Pionierii zborului cu echipaj uman