Donald Trump le cere companiilor americane care au activități în China să revină în Statele Unite

Redactor:
Mihai Draghici
Donald Trump le cere companiilor americane care au activități în China să revină în Statele Unite
Președintele american, Donald Trump, le-a cerut, vineri după-amiază, companiilor americane care au activități în China să revină în Statele Unite, în contextul amplificării conflictului comercial bilateral.

„Țara noastră a pierdut, în mod stupid, mii de miliarde de dolari în relația cu China de-a lungul anilor. Nu-au furat proprietăți intelectuale într-un ritm de sute de miliarde de dolari pe an și vor să continue. Nu voi permite acest lucru! Nu avem nevoie de China și, sincer, ne-ar fi mult mai bine fără ei. Sumele masive de bani furate de China din Statele Unite an după an, de zeci de ani, trebuie și se vor opri. Prin urmare, marile noastre companii americane au ordinul de a începe imediat să caute alternative la China, inclusiv prin aducerea acasă și fabricarea produselor în SUA”, a declarat Donald Trump prin Twitter.

Administrația Chinei a anunțat, vineri, intenția de a impune taxe vamale pentru produse importate din Statele Unite în valoare de 75 de miliarde de dolari, ca reacție la decizii similare ale Administrației Donald Trump. Ministerul Comerțului de la Beijing a anunțat că vor fi introduse taxe vamale suplimentare de 5% sau 10% pentru 5.078 de produse fabricate în Statele Unite. Este vorba în principal de produse agricole, petrol, avioane ușoare și automobile.

„Voi riposta în această după-amiază la taxele vamale impuse de China. Aceasta este o oportunitate majoră pentru Statele Unite”, a subliniat Donald Trump.

Tags:
Inchide