După ce l-a suspendat din funcție că a vorbit fără aprobare despre șpăgile din Companie, CNADNR îi face plângere penală lui Alin Goga pentru „abuz în serviciu contra intereselor publice”

Publicat: 04/09/2015, 19:10

Goga a vorbit vineri la postul Realitatea TV despre situația execuției lucrărilor la autostrada Orăștie – Sibiu, lot 3, însă compania de stat anunță printr-un comunicat că acesta, prin atribuțiile deținute la DRDP Craiova nu are posibilitatea să se informeze corect asupra desfășurării unui proiect pe care nu îl are în derulare.

„Alin Goga, prin pregătirea sa profesională, jurist, nu are competențele profesionale emiterii unui punct de vedere tehnic și economic cu privire la execuția lucrărilor unui proiect de infrastructură. De asemenea, prin atribuțiile pe care le are la DRDP Craiova, nu are posibilitatea să se informeze corect asupra desfășurării unui proiect pe care nu îl are în derulare. Referitor la afirmațiile făcute de persoana intervievată în legătură cu inexistența autorizațiilor pentru execuția lucrărilor pe acest tronson de autostradă, menționăm că autorizațiile de construcție și de mediu pentru corpul de autostradă au fost obținute încă din anul 2012”, se arată într-un comunicat al CNADNR.

Potrivit oficialilor CNADNR, remedierea defectelor în cazul respectivului tronson de autostradă se face conform contractului pe riscul și cheltuiala antreprenorului. Compania menționează că potrivit prevederilor contractuale CNADNR SA dispune în prezent de posibilitatea executării garanțiilor de bună execuție și de reținere valabile până în 2017.

„În concluzie, urmare afirmațiilor mincinoase și denigratoare, Alin Goga încearcă să creeze aparența unei culpe a CNADNR SA, favorizând cele două firme private (Antreprenorul și Consultantul) având în vedere existența unor litigii cu aceștia, drept pentru care CNADNR SA va formula plângere penală pentru infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice impotriva juristului Alin Goga”, se mai arată în comunicat.

Directorul adjunct de investiții din cadrul regionalei Craiova a CNADNR, aflat în prezent în concediu, urmează să fie cercetat disciplinar după ce a participat la mai multe emisiuni televizate, unde a afirmat că autostrada Orăștie-Sibiu trebuie închisă și reconstruită, dar și că există o risipă de bani în cadrul instituției.

CNADNR a anunțat că lotul 3 al autostrăzii Sibiu-Orăștie, inaugurat în noiembrie 2014, va fi închis traficului de luni, între Săliște și Cunța, din cauza unor crăpături în asfalt, reprezentanții CNADNR spunând că problemele au apărut din cauza „execuției necorespunzătoare a lucrărilor”.

Alin Goga, director adjunct de investiții al Regionalei din Craiova a Companiei de autostrăzi, și în trecut director juridic în structura centrală, a vorbit recent într-un interviu acordat gândul despre nereguli în CNADNR.

În interviu Goga a spus că în companie sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul, au lucrat toată viața lor la stat și au gestionat contracte care și-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro.

Conducerea companiei a anunțat săptămâna trecută că Alin Goga va fi suspendat ca urmare a unei apariții într-o emisiune TV în care a reclamat ilegalitățile din instituție. CNADNR și-a motivat sancțiunea prin faptul că Goga „a furnizat informații în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR”.

După acuzațiile de corupție din CNADNR, formulate de directori suspendați din companie tocmai ca urmare a dezvăluirilor făcute, ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a trimis Corpul de Control pentru a verifica veridicitatea informațiilor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?