EARLY BOOKING 2013. Litoralul, acum cu 40 la sută mai tentant: lista ofertelor pentru la vară

Publicat: 07/01/2013, 10:34
Actualizat: 21/03/2019, 13:16

Românii sunt din ce în ce mai receptivi la ofertele de tip early booking ale agențiilor de turism și au învățat că planificarea din timp a vacanțelor le poate reducere chiar și cu 40% costurile cazării. În 2012, promovarea ofertelor early booking pentru diferite destinații din țară și din străinătate a început mai devreme față de anii anterior, mai exact de la mijlocul lunii noiembrie, atunci când a fost organizat în Capitală „Târgul de Turism al României”.

„Conceptul de early booking a prins și mai bine anul acesta”, a declarat pentru gândul Corina Martin, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT), aceasta explicând că este pentru al patrulea an consecutiv când el este pus în pratică, în special pentru destinațiile de pe plan intern.

„Îi învață pe români să își planifice vacanțele din timp, obținând cel mai bun preț posibil”, crede șefa ANAT.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Printre destinațiile din străinătate către care se pot îndrepta turiștii care își rezervă în această perioadă vacanța pentru vara anului 2013, se numără atât cele din Grecia, Bulgaria și Turcia, foarte populare în rândul românilor în anul 2012, dar și destinații față de care turiștii erau mai puțin interesați în anii precedenți – Sicilia, Muntenegru sau Coasta de Azur.

Cea mai căutată destinație prin early booking din România pentru vara anului viitor este litoralul, turiștii putând achiziționa pachete la prețuri mai mici chiar și pentru lunile iulie-august, perioadă în care tarifele sunt ridicate în stațiunile de la Marea Neagră.

FOTO: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto

Reducerile pe care le pot obține românii prin intermediul ofertelor early booking sunt în general de 20% – 30% din prețul total al vacanțelor, dar ele pot ajunge chiar și până la 40% în cazul destinațiilor de pe plan intern.

Sistemul early booking vine nu numai în ajutorul turiștilor, ci și în ajutorul hotelierilor din țară. „Îi ajută să planifice mai bine, să știe când au ponderea cea mai mare de rezervări”, susține președinta ANAT.

Românii pot obține reduceri de până la 40% dacă își rezervă din timp vacanțele în stațiunile de pe litoral, pentru vara anului 2013.

Astfel, la un hotel de 4 stele din Mamaia, cazarea pe cinci nopți în regim de demipensiune, cu două mese pe zi incluse în preț, într-un apartament cu două camere dotat cu televizor, frigider și aer condiționat, costă 934 de lei de persoană, în perioada 24 mai 2013 – 28 mai 2013 sau în perioada 8 iunie 2013 – 12 iunie 2013. Condiția este ca pachetul turistic să fie plătit integral până la data de 31 martie 2013.

FOTO: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto

Tot în aceeași stațiune, cazarea pentru cinci nopți în regim de demipensiune la un alt hotel de 4 stele, într-o cameră dublă care dispune de facilități precum televizor, minibar și aer condiționat, costă 672 de lei de persoană sau 912 lei de persoană în regim all inclusive. Condiția este să se facă plata integrală până la finalul lunii martie. De asemenea, perioada de vacanță trebuie să fie 1 iunie 2013 – 10 iunie 2013.

Destinațiile externe promovate prin early booking în 2013

Anul acesta, promovarea destinațiilor early booking a început pentru prima dată încă de la jumătatea lunii noiembrie, atunci când a fost organizat la București „Târgul de Turism al României”.

„Principalele destinații care deja se promovează prin early booking sunt cele de masă precum Turcia, Bulgaria, Grecia, dar și Spania, Malta și Cipru„, a declarat pentru gândul Traian Bădulescu, consultant în domeniul turismului.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Acestea nu sunt însă singurele destinații în care românii vor să își petreacă în 2013 vacanțele. „Se observă o varietate mai mare la turiștii români. S-au plictisit să meargă în aceleași locuri”, susține consultantul în domeniul turismului.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Astfel, românii sunt interesați de această dată și de state precum Sicilia, Sardinia, Corsica, Croația, Muntenegru, Coasta de Azur, Egipt și Tunisia.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

Reducerile de la hotelurile de 4 stele din Bulgaria și Spania

Românii care aleg să rezerve din timp o vacanță pentru sezonul estival de anul viitor pot obține reduceri de 20% la unele dintre agențiile de turism din România, în cazul în care aleg hoteluri de 4 stele de pe litoralul bulgăresc sau de pe cel spaniol.

Astfel, la un hotel de 4 stele din stațiunea Nisipurile de Aur din Bulgaria, românii pot obține prin intermediul agențiilor de turism reduceri de 20% la rezervările efectuale până la data de 31 martie a anului viitor. Cazarea se va face în regim de demipensiune, cu două mese pe zi incluse în preț și facilități standard în cameră, precum un uscător de păr, un telefon, un minibar și un televizor.

Cazarea în astfel de condiții într-o cameră dublă, în perioada 10 mai 2013 – 13 iunie 2013, costă 21 de euro de persoană pe noapte. Suplimentul pentru obținerea serviciilor all inclusive costă 8 euro/adult/noapte sau 4 euro/copil/noapte.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Părinții care vor pleca în concediu alături de copii trebuie să știe că pot obține reduceri de 30% la cazare în cazul în care cei mici au vârste mai mari de 12 ani și în cazul în care vor fi găzduiți în aceleași camere cu familiile lor.

La un alt hotel de 4 stele din aceeași stațiune de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, turiștii pot obține prin early booking reduceri de 20% la rezervările făcute până la data de 28 februarie 2013. Cazarea într-o cameră dublă standard, în perioada 4 mai 2013 – 31 mai 2013, costă 31 de euro de persoană pe noapte, iar în perioada 1 iunie 2013 – 10 iunie 2013, aceasta costă 34 de euro de persoană.

Oaspeții vor fi găzduiți în regim all inclusive și primesc o reducere de 50% la tariful de cazare al copiilor cu vârste cuprinse între 2 și 12 ani sau de 20% pentru cei cu vârste de peste 12 ani.

Românii care doresc să își petreacă vacanța de vară în Spania pot alege, spre exemplu, un hotel de 4 stele din Costa Blanco, o stațiune aflată la Marea Mediterană. Aici, pentru un sejur de cel puțin cinci zile, turiștii primesc reduceri de 20% prin early booking pentru rezervările efectuate până la data de 31 martie 2013.

FOTO: Publimedia/Shutterstock

Cazarea se face în regim de demipensiune, iar suplimentul pentru obținerea serviciilor all inclusive costă 21 de euro/persoană/noapte în perioada 1 mai 2013 – 31 octombrie 2013. Camerele sunt dotate, printre altele, cu uscător de păr, telefon, televizor și au un balcon sau o terasă.

Găzduirea turiștilor se face în perioada 1 mai 2013 – 31 mai 2013, într-o cameră dublă la prețul de 49 de euro de persoană pe noapte.

Părinții care vor pleca în concediu alături de copii cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani vor primi o reducere de 50% din tariful de cazare al acestora, în cazul în care ei sunt găzduiți în aceeași cameră cu familia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Vestea serii despre Ion Iliescu. Avocatul său a făcut anunțul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”