• Publicat:
Financiar

Fondul Proprietatea cere privatizarea de urgență a companiei Romaero Băneasa

Fondul Proprietatea cere privatizarea de urgență a companiei Romaero Băneasa
Fondul Proprietatea (FP), acționar minoritar al companiei Romaero Băneasa (RORX), solicită începerea procedurilor de privatizare a producătorului de componente pentru avioane controlat de stat, prin Ministerul Economiei.

Fondul Proprietatea a cerut completarea ordinii de zi a unei Adunări Generale a Acționarilor Romaero programată pentru 9/10 decembrie cu discutarea inițierii „în regim de urgență” a procedurilor de privatizare a companiei.

Fostul ministru al Economiei Varujan Vosganian declara la jumătatea anului trecut că instituția va lansa procedurile pentru privatizarea companiei, alături de IAR Ghimbav și Întreprinderea de Avioane Craiova.

Veniturile Romaero au scăzut cu 12% în primele nouă luni, de la 75 milioane lei la 65,7 milioane lei, iar pierderile au avansat de la 11,7 milioane lei la 12,6 milioane lei. Romaero a înregistrat afaceri de 58,1 milioane lei în intervalul ianuarie – septembrie, în creștere cu 24% comparativ cu primele nouă luni din 2013, când rulajul s-a plasat la 47 milioane lei.

Ministerul Economiei deține 51,9% din capitalul Romaero, în acționariatul firmei listate pe piața Rasdaq a BVB regăsindu-se și SIF Muntenia (25,8%) și Fondul Proprietatea (21%).

Raportat la cea mai recentă cotație, Romaero are o capitalizare bursieră de 112,4 milioane lei (25,4 milioane euro).

×
Inchide