FP propune un bonus de performanță de până la 1 mil.lei pentru membrii Directoratului Transelectrica

Redactor:
Stefan Musgociu
FP propune un bonus de performanță de până la 1 mil.lei pentru membrii Directoratului Transelectrica
Bonus de performanță de până la 1 mil.lei pentru membrii Directoratului Transelectrica

Fondul a introdus pe ordinea de zi a unei AGA de la Transelectrica mandatarea Consiliului de Supraveghere să acorde bonusul anual și să implementeze un sistem de remunerare a membrilor Directoratului în funcție de evoluția acțiunilor Transelectrica la bursă.

Fondul Proprietatea propune, totodată, ca membrii Consiliului de Supraveghere să stabilească criteriile de acordare a bonusului anual și a opțiunilor membrilor Directoratului.

Anul trecut, au fost operate mai multe modificări în Directoratul Transelectrica, în prezent structura de conducere fiind formată din cinci persoane.

Transelectrica a obținut anul trecut un profit net de 203,3 milioane lei, cu mult peste câștigul de doar 34,4 milioane lei consemnat în 2012.

Potrivit proiectului de buget pentru acest an, profitul net pentru acest an ar urma să coboare la 96,9 milioane lei, mai puțin de jumătate față de cel de anul trecut. Compania estimează pentru acest an venituri de 2,6 miliarde lei, în stagnare față de 2013, și cheltuieli în urcare cu 6,8%, la 2,48 miliarde lei.

Propunerile Fondului Proprietatea privind remunerațiile Directoratului Transelectrica urmează să fie discutate într-o AGA programată pentru 29 aprilie.

În luna noiembrie a anului trecut AGA Transelectrica a aprobat indemnizațiile Consiliului de Supraveghere al companiei, care prevăd remunerații brute fixe de 47.000 lei (10.000 euro)/an și bonusuri care depind de atingerea anumitor indicatori de performanță, de evoluția acțiunilor la bursă și dividendele acordate.

Transelectrica a fost trecută de la Ministerul Finanțelor Publice în subordinea Secretariatului General al Guvernului. Statul deține aproape 58,69% din acțiunile companiei, iar Fondul Proprietatea are 13,5% din titluri.

Transelectrica a anunțat, miercuri, că Secretariatul General al Guvernului (SGG) a numit doi reprezentanți în AGA companiei, respectiv pe Dragoș Condrea (director al Direcției Juridice din cadrul SGG) și pe Alin Theodor Ciocârlie (consilier în cadrul SGG).

Acțiunile companiei au încheiat ședința bursieră de miercuri în creștere cu 0,44%, la lei. Raportat la această cotație, capitalizarea bursieră a Transelectrica este de miliarde lei (milioane euro).

Inchide