Gala „Campionii în business 2013” premiază antreprenorii din Muntenia și alege antreprenorul anului

Gala Campionii în business 2013 premiază antreprenorii din Muntenia și alege antreprenorul anului
Ziarul Financiar, alături de Enterprise Investors, BCR, PwC și Triple Helix, organizează, luni seara, o nouă ediție a evenimentul "Gala Campioni în Business 2013", la Hotel Hilton Athenee Palace din București, sala Le Diplomate, începând cu ora 18.30.
Publicat: 04/11/2013, 13:25
Actualizat: 26/03/2019, 05:30

Ziarul Financiar, alături de Enterprise Investors, BCR, PwC și Triple Helix, organizează, luni seara, o nouă ediție a evenimentul „Gala Campioni în Business 2013”, la Hotel Hilton Athenee Palace din București, sala Le Diplomate, începând cu ora 18.30.

„Proiectul Campioni în Business este un „bravo” și un „mulțumesc” pentru antreprenorii români care, crescând companii de succes, pun în mișcare economia și dezvoltă întreaga Românie. Ei generează locuri de muncă și afaceri responsabile care îmbunătățesc simțitor viața comunităților din care fac parte. Ei vin cu idei inovatoare care ne simplifică viața tuturor. Veți afla despre succesul lor, al antreprenorilor curajoși și vizionari, care au făcut din fiecare piedică un punct de sprijin pentru următorul pas înainte. Antreprenorii model pentru colegii lor de generație și pentru comunitatea în care trăiesc. Cei care sunt în spatele celor mai dinamice companii din România. Ne-am propus să descoperim antreprenorii din spatele celor mai dinamice companii din România, cei care au reușit să dezvolte companii puternice, să creeze locuri de muncă și care contribuie responsabil la bugetul de stat”, precizează organizatorii.

Până în prezent au fost aduși în prim plan antreprenorii ale caror companii au crescut chiar în timp de criză, adevarați performeri care și-au câștigat titlul de „Campioni în Business” din zona Transilvania și Banat în cadrul evenimentului de la Cluj-Napoca în data de 16 octombrie și pentru cei din Moldova la Iași, în 24 octombrie.

Clasamentul „Campioni în Business” se bazează pe analiza performanței financiare a celor mai mari 3.000 de companii din România, dintre care companiile deținute de antreprenori români reprezintă mai mult de jumătate (1.563), acestea fiind totodată și printre cei mai mari angajatori din România, având în total peste 400.000 de angajați (în creștere față de 2011).

„Ziarul Financiar a gândit acest proiect împreună cu fondul de investiții Entreprise Investors și ceilalți parteneri care ni s-au alăturat ulterior programul „Campioni in Business” pentru a scana mediul de afaceri autohton în căutarea celor mai dinamice companii și a celor mai solizi antreprenori, oameni care prin viziunea, curajul și angajamentul lor au creat organizații de business valoroase. Proiectul a descoperit în orașele Romaniei companii puternice care merită mai multă recunoaștere și vizibilitate”, a declarat Sorin Pâslaru, redactor-șef al Ziarului Financiar.

„Cele mai multe afaceri cresc în același ritm cu piața, însă există și campioni care s-au distins prin creșteri impresionante ale companiilor lor, chiar și pe piețe în scădere. Suntem impresionați de antreprenorii care nu s-au temut să investească în plină criza pentru a își crește valoarea. Sprijinim dezvoltarea afacerilor românești și îi încurajăm în continuare pe antreprenorii români să investească și să se dezvolte în permanență pentru ca nicio afacere sustenabilă nu își poate permite sa rămână pe loc”, a declarat Cristian Nacu, Partener, Enterprise Investors.

Raportul din acest an arată că profitul net agregat al companiilor deținute de antreprenorii români analizate în studiu a urcat cu 14,2% până la 7,2 miliarde de lei. „În mijlocul unei crize economice și de încredere prelungite, soluția este să încurajăm afacerile solide din economia reală, pentru că ele înseamnă creștere, locuri de muncă si, în final, prosperitate pentru România. Susținem creșterea sănătoasă și suntem alături de cei care au curajul, inteligența și forța de muncă sa dezvolte afaceri solide. Campionii în business sunt exemplul ca angajamentul maxim față de propria afacere este una dintre cele mai puternice garanții pe care o pot oferi antreprenorii unei bănci. Avem deschidere maximă la rândul nostru pentru acești antreprenori vizionari care înțeleg relația cu banca în logica unui parteneriat responsabil și echilibrat”, a declarat Sergiu Manea, vicepreședinte corporate BCR.

Conform datelor analizate, domeniile în care antreprenorii înregistrează cele mai mari valori ale cifrei de afaceri agregate sunt comerțul cu ridicata (55,2 miliarde lei cifra de afaceri în 2012, sau 30% din total; 429 companii), construcții (15,2 miliarde lei cifra de afaceri în 2012, sau 8,3% în total; 160 companii), comerț cu amănuntul, agricultură și cel alimentar.

„În ciuda unui context economic dificil, cele mai mari companii antreprenoriale din România au avut o performanță bună anul trecut. Motoarele economiei au fost companiile din retail (creștere cu 19,3% a cifrei de afaceri), energie (+13,8%) și producția de echipamente IT și electrice (+13,2%). Acest lucru arată potențialul ridicat pe care îl are capitalul românesc și dinamismul companiilor antreprenoriale locale. PwC România a fost și este alături de antreprenorii români, venind cu soluții potrivite pentru toate etapele de dezvoltare ale unei afaceri, de la demararea acesteia și expansiune, până la maturizare, planificarea succesiunii sau un eventual exit”, a precizat Ionuț Simion, partener, lider servicii de consultanță fiscală pentru antreprenori la PwC România.

Regiunea cu cel mai mare ritm de creștere a cifrei de afaceri în 2012 față de 2011 este Transilvania (11,3%), urmată de Muntenia (8,8%) și Moldova (5%). Regiunea cu cea mai mare rată a profitului brut este Moldova (5,41%), urmată de Transilvania (4,73%) și Muntenia (4,52%). Cea mai mare cifră de afaceri per salariat se înregistrează în Muntenia (503 mii lei), iar cea mai mare valoare a profitului brut per salariat în Moldova (23,5 mii lei).

„Antreprenorii români analizați de noi și-au crescut numărul de angajați cu 6% în 2012 comparativ cu anul precedent. Având în vedere această importantă componentă socială, antreprenorii de succes merită și mai multă admirație și recunoștință, dincolo de aplaudarea performanței lor economice. Este încă un motiv pentru care continuăm să căutăm și să promovăm modele de urmat, pentru toți antreprenorii români cu potențialul de a deveni campioni în business”, a declarat Irina Anghel-Enescu, fondatorul Triple Helix.

Potrivit analizei „Campioni în business”, o companie antreprenorială dintre cele analizate în studiu a avut în 2012, în medie, o cifră de afaceri de 117 milioane lei, profit net de 4,6 milioane lei, 258 de salariați, o rată a profitului brut de 4,69%, o cifră de afaceri per salariat de 454 mii lei (în creștere cu circa 3% față de 2011) și un profit brut per salariat de 21,3 mii lei (în creștere cu 5,7%).

Despre studiu: Top companii din România cuprinde cele mai mari 3.000 companii în funcție de cifra de afaceri în 2012 (fără instituțiile financiare). Pentru Top cei mai performanți antreprenori, din Top 3.000 companii din România, am selectat 1.563 de companii care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt deținute de investitori privați; au fost înființate înainte de 1 ianuarie 2011; au avut mai mult de 10 salariați în 2012; au înregistrat profit brut în 2012;

Cele 1.563 de companii selectate au fost împărțite în 3 regiuni geografice (Moldova – 8 județe, Muntenia – 18 județe și Transilvania – 16 județe) și clasificate în funcție de cifra de afaceri din 2012 astfel: companii cu cifra de afaceri peste 15 milioane euro (834 de companii, sau 53% din total) și companii cu cifra de afaceri între 3-15 milioane euro (729 de companii, sau 47% din total).

Lista completă a câștigătorilor ediției din 2013 este publicată după fiecare eveniment pe site-ul proiectului: www.campioniinbusiness.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Manechinul a vrut să atragă atenția burlacilor milionari de la Miami și a apărut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Este o veste devastatoare. Un celebru actor a murit la doar 38 de ani
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ