• Publicat:
Financiar

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux. Lucrătorii donează sânge și au cerut suspendarea ratelor: „Oamenii nu au niciun venit”

Grevă de cinci săptămâni la Electrolux. Lucrătorii donează sânge și au cerut suspendarea ratelor: „Oamenii nu au niciun venit”
Greviștii de la Electrolux Satu Mare, aflați în a cincea săptămână de protest, au început să doneze sânge pentru a face rost de banii necesari traiului de zi cu zi și au cerut suspendarea plății ratelor la creditele pe care le au, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că este șocat de situația în care au ajuns greviștii, în condițiile în care Electrolux aniversează 100 de ani și lansează o carte despre cât este de importantă compania.

„Zeci de greviști de la Electrolux au ajuns în situația de a dona sânge ca să facă rost de bani pentru a avea ce pune pe masă la copii. Am intrat în a cincea săptămână de grevă, perioadă în care oamenii nu sunt plătiți și trebuie să găsească soluții. Donarea de sânge le aduce un tichet în valoare de 65 de lei și o zi liberă pe care o vor folosi după ce se va relua activitatea. Sunt șocat că s-a ajuns în această situație mai ales în condițiile în care Electrolux aniversează 100 de ani de la înființare și unii vor sărbători cu fast și vor lansa și o carte despre cât este de importantă compania, iar alții, oameni necăjiți, își vând sângele ca să facă rost de bani”, a spus Dârle.

Potrivit acestuia, sindicatul a făcut demersuri la bănci să fie suspendate plățile ratelor la creditele pe care le au greviștii pentru că aceștia nu au cum să le achite.

„Oamenii nu au niciun venit, trebuie să fie ajutați cumva în această perioadă”, a subliniat Vasile Dârle.

Acesta a susținut că, în urma discuțiilor de la sfârșitul săptămânii trecute cu conducerea Electrolux, la care a participat ministrul Muncii, Marius Budăi, cei peste 400 de angajați aflați în grevă din 4 martie așteaptă să fie chemați la o nouă rundă de negocieri pentru deblocarea situației.

„Sperăm să ne întâlnim cât de repede, încă nu ne-au chemat”, a mai spus liderul Sindicatului Cartel Alfa Satu Mare.

Angajați de la firma Electrolux din Satu Mare sunt în grevă generală de aproape cinci săptămâni, cerând majorarea salariilor cu 2 lei pe oră.

 

Inchide