Grupul FlorideLux a atras în acționariat Mediafax Group și BAC Investment Banking

Grupul FlorideLux a atras în acționariat Mediafax Group și BAC Investment Banking
Publicat: 25/06/2014, 10:54
Actualizat: 28/03/2019, 06:12

Astfel, Mediafax Group și BAC Investment Banking controlează împreună 35% din business-ul FlorideLux, care operează magazinele online www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro, dar și florăriile offline FlorideLux.

Potrivit reprezentanților FlorideLux, discuțiile cu cei doi noi investitori au durat peste un an, fiind inițiate în cadrul ediției din 2013 a evenimentului VentureConnect, în urma prezentării susținute de Marius Dosinescu, CEO și Fondator FlorideLux. În urma negocierilor, două companii membre ale grupului BAC Investment Banking au intrat în acționariatul FlorideLux cu o participație de 25%, iar Mediafax Group cu o cotă de 10%.

Obiectivul noii structuri de acționariat este consolidarea poziției de lider deținute de FlorideLux pe piața de floristică online din România și intrarea pe noi piețe, concomitent cu dezvoltarea sistemului de francize offline. În prezent, FlorideLux are florării francizate în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași.

„BAC a decis să investească în FlorideLux ținând cont, în special, de echipa de management deosebită, condusă de Marius Dosinescu și Ioana Buiacu, precum și de potențialul mare de creștere datorat modelului bine definit al afacerii FlorideLux, într-un sector de activitate încă fragmentat. De asemenea, suntem extrem de entuziasmați cu privire la oportunitatea de a contribui la construirea unuia dintre cele mai cunoscute branduri pe piața de flori și florării din România, piață aflată pe un trend de creștere rapidă, și de a susține FlorideLux în dezvoltarea modelului de franciză la nivel național, precum și în consolidarea poziției companiei ca cel mai mare retailer online de pe această piață”, declară Dan Vișoiu, Partner, BAC Investment Banking.

Scopul principal al managementului și acționarilor FlorideLux este extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor județelor țării, cu livrarea produselor în aceeați zi, în sistem propriu.

„Achiziția a 10% din FlorideLux e un pas natural făcut de Mediafax Group în segmentul serviciilor online. Ne uităm de câțiva ani la această piață și suntem încrezători că această nouă investiție va potența dezvoltarea rapidă a sistemului FlorideLux, concomitent cu accelerarea celorlalte inițiative ale Mediafax în domeniul ecommerce-ului”, afirmă și Orlando Nicoară, director general Mediafax Group.

Potrivit fondatorului FlorideLux, Marius Dosinescu, rolul noilor investitori este de a potența business-ul prin implicarea în management și strategie, fără a se angaja însă pe partea operațională. Investițiile FlorideLux, care vor avea loc în perioada următoare, vor fi orientate către dezvoltare, marketing și comunicare, în paralel cu creșterea infrastructurii actuale. Extinderea francizelor FlorideLux pe raza tuturor județelor țării, cu livrarea produselor în aceeași zi, în sistem propriu, este de asemenea unul din obiectivele grupului pe termen scurt.

„Dezvoltarea business-ului avea un curs natural, însă asocierea cu BAC Investment Banking și Mediafax ne va permite să ardem etape și să ne atingem obiectivele mult mai repede și mai eficient. Suntem conștienți că piața de floristică este pe cât de promițătoare, pe atât de segmentată, așa că o strategie foarte bine pusă la punct ne este necesară atât nouă, cât și pieței”, declară Marius Dosinescu.

Acesta consideră extinderea business-ului din online și în offline un pariu personal câștigat, susținând că barierele dintre cele două medii sunt pe cale să dispară. „Am pornit FlorideLux în 2003 din pasiune pentru IT și online, care ulterior s-a transformat în pasiune pentru business-ul cu flori. Modelul actual al FlorideLux.ro, în care online-ul și offline-ul se completează este unul cu totul nou și aveam nevoie de parteneri cu viziune pe termen lung, care să ne ajute în atingerea obiectivelor”, adaugă Dosinescu.

Florăriile FlorideLux, cu o experiență de peste 10 ani pe piața din România, oferă produse și servicii de calitate precum buchete și aranjamente florale, coșuri cadou, aranjamente flori funerare, cadouri business, concepte florale de anvergură, design profesional pentru Crăciun și alte evenimente importante, cu livrare oriunde în România. Din iulie 2013, grupul FlorideLux s-a extins la nivel global, prin afilierea la 1800Flowers.com și alăturarea la cea mai mare rețea de florării din lume, Bloomnet, lucru ce permite și livrarea rapidă de buchete oriunde în lume. Primele francize FlorideLux au fost deschise în Brașov, Cluj, Arad, Pitești și Iași. FlorideLux deține certificare ISO 9001, operând la înalte standarde de profesionalism și seriozitate. Website-urile care fac parte din rețeaua florăriilor FlorideLux sunt: www.floridelux.ro, www.brazidecraciun.ro, www.coroane.ro, www.cosuridelux.ro. Mai multe detalii despre FlorideLux pot fi citite pe www.floridelux.ro/despre-noi.

BAC Investment Banking este o companie de consultanță independentă regională, cu birouri în București, Belgrad, Sofia, Skopje și Minsk, care de la înființare a intermediat tranzacții de fuziuni și achiziții cu o valoare totală de peste 2 miliarde de Euro. În România, printre tranzacțiile importante se numară NewsOutdoor/Getica, Caroli-Campofrio, Romstal Leasing, Biofarm, Cornerstone/Atisreal BNP-Paribas, Infopress Group, Delta și Sitel.

Având experiența de peste 20 de ani a Agenției de presă Mediafax și unele dintre cele mai puternice echipe editoriale, Mediafax Group are ca expertiza producția de conținut editorial valoros și dezvoltarea de platforme optime pentru distribuția sa. Rezultat al sinergiei operațiunilor de print și online, Mediafax Group produce cel mai diversificat conținut media de pe piața românească, atragand o audiență de milioane de cititori lunar. Portofoliul Mediafax Group include 26 de branduri (printre care se numără Ziarul Financiar, Mediafax, Business Magazin, Pro Sport, The One, Ce se întamplă, doctore?, Glamour, gandul.info, Pro Motor, Playboy, GQ) dintre care 9 lider de piață, reprezentând produse editoriale print sau online ce furnizează cel mai diversificat conținut de pe piața media din România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Polițista care a luat mită de la Lidia Buble, condamnată definitiv! Ce pedeapsă a primit...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Reghe cere sprijinul instanței: 'Trebuie să înceteze această hărțuire!' Poliția nu confirmă urmărirea penală împotriva...
Detalii tabu din viața intimă a unei actrițe: și-a pierdut virginitatea la 35 de ani
Momentul în care strada din Cluj s-a surpat și s-a format un crater uriaș. Un...
Tragedie în România! A MURIT
Cum va fi vremea în luna mai! Specialiștii de la ANM preconizează o perioadă imprevizibilă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
Gorghiu: Ministerul Justiţiei depune eforturi ca prinţul Paul să-şi execute pedeapsa în România
Cea mai BOGATĂ actriță de la Hollywood! „Puțină lume știe despre mine că...
Taxa care se elimină din România. S-a dat votul luni, 29 aprilie. Românii nu vor...
Artist internațional, filmat într-o ipostază neașteptată, la Costinești. Este urmarit de zeci de milioane de...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto