• Publicat:
Financiar

Guvernul are două scenarii pentru creșterea salariului minim brut pe țară

Guvernul are două scenarii pentru creșterea salariului minim brut pe țară
Membri ai Executivului au avut o întâlnire, joi la Palatul Victoria, cu reprezentanții INS și ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pentru a analiza impactul privind creșterea salariului minim brut pe țară. Guvernul are două scenarii pentru majorare, urmând să fie adoptată o hotărâre.

Reniunea de joi de la Guvern a fost condusă de secretarul general al Guvernului și de către șeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă. La întrevederea organizată de Direcția Coordonare Politici și Priorități din cadrul SGG au participat reprezentanți ai Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, ai Institutului Național de Statistică (INS), ai Ministerului Muncii și Protecției Sociale și ai Ministerului Finanțelor Publice, potrivit unui comunicat de presă al Executivului, remis MEDIAFAX.

„Secretariatul General al Guvernului și Cancelaria prim-ministrului vor coordona procesul de elaborare a unei analize de impact privind salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată. În cadrul reuniunii s-au conturat două scenarii pentru creșterea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, care vor sta la baza elaborării unui proiect de Hotărâre de Guvern care va fi discutat cu partenerii sociali. Ulterior, Guvernul României va adopta această Hotărâre de Guvern”, mai arată sursa citată.

O nouă reuniune pe tema salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată este programată să se desfășoare la sfârșitul acestei săptămâni.

 

Inchide