Guvernul pregătește TAXE PENTRU AUTOSTRĂZI. Teodorovici: Așa se întreține infrastructura

Guvernul pregătește TAXE PENTRU AUTOSTRĂZI. Teodorovici: Așa se întreține infrastructura
Publicat: 12/09/2018, 04:21
Actualizat: 29/10/2018, 22:07

Ministrul Finanțelor publice Eugen Teodorovici avertizează că s-ar putea introduce taxe pentru autostrăzile din România, din care să se întrețină infrastructura rutieră, la fel ca în alte țăro europene.

„Sistemul acesta de operare trebuie să fie undeva pus în seama unui privat. Uitați-vă la câte activități trebuiesc derulate, fie de reparație de drumuri, fie de întreținere și așa mai departe, iarnă-vară. Știți foarte bine că în afara țării sunt aplicate astfel de mecanisme”, a declarat Eugen Teodorovici, într-o emisiune la TVR 1. „Pentru podul de peste Dunăre, nu se plătește trecerea pe el?! Afară nu se plătește nicio taxă pentru trecere de pod sau autostradă?! Așa se întrețin drumurile, infrastructura așa se întreține. Cum de unde se întreține ea? Bani de unde?”

Teodorovici a mai adăugat că Ministerul Transporturilor va propune cuantumul taxei, iar Ministerul Finanțelor o va aviza, fiind constituită deja o echipă de lucru comună.

Lucrările de construcție la podul peste Dunăre de la Tulcea, care se ridică la o valoare de 500 de milioane de euro, vor începe la sfârșitul acestui an, a anunțat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici.

„Este proiectul făcut de consultant, s-a depus deja la Compania de Autostrăzi sau cum îi spune numele, că se tot schimbă. Ba chiar au făcut cerere să înceapă mai devreme lucrarea față de calendar”, a declarat Teodorovici, care a mai precizat că, atât din țară, cât și la Comisia Europeană, se încearcă stoparea acestui mare proiect din interese locale.

„De ce credeți că acest pod nu s-a făcut de ani de zile? De peste 20 și ceva de ani de zile, vorbește lumea despre acest pod… Pentru că sunt unii care au interese locale acolo. Și atât de meschine sunt interesele acestor oameni, politicieni, din păcate… „, a adăugat Teodorovici.