I-a plătit unui mogul 650.000 de dolari pentru a lua masa cu el. Ce s-a întâmplat în timpul prânzului i-a SCHIMBAT total viața

Publicat: 01/07/2015, 19:08
Actualizat: 06/09/2019, 17:14

Nimic nu se compară cu un prânz deosebit, savurat în compania unui om de la care ai ce învăța. Chiar dacă prețul unei mese alături de unul dintre miliardarii lumii este foarte piperat, acesta se justifică în totalitate.

Ce decizie a luat un antreprenor după ce a plătit 650.000 de dolari pentru a lua masa cu unul dintre cei mai mari miliardari ai lumii

Pe de o parte, se strânge o sumă frumoasă în scopuri caritabile și pe de altă parte, cel care plătește banii are parte de prânzul vieții lui.

Warren Buffett organizează un „prânz al puterii” încă din anul 2000, prin intermediul GLIDE, fundația sa menită să combată sărăcia și marginalizarea socială, scrie Business Insider.

Cel care oferă mai mult poate aduce până la șapte oameni la masă, pentru a se bucura de bucate alături de un împătimit al fripturilor de vită, magnatul Warren Buffett, în restaurantul Smith & Wollensky din Manhattan.

În 2007, Mohnish Pabrai, un managing partner al companiei Pabrai Investments și Guy Spier, autorul cărții „The Education of a Value Investor” și totodată managerul Aquamarine Capital, au plătit 650.000 dolari pentru a merge la restaurant cu Warren Buffett.

„Am considerat că un prânz cu Buffett ar fi o modalitate excelentă de a dona niște bani, dar și cea mai bună lecție de capitalism – o șansă de a învăța câte ceva de la Oracolul din Omaha”, a declarat Spier pentru Time.

A meritat fiecare bănuț, a concluzionat Spier. Acesta s-a folosit de prânz pentru a afla cum abordează mentorul său viața în sine.

„Întâlnirea cu el mi-a permis să văd lumea prin ochii lui”, a declarat Spier. După ce s-a întâlnit cu Buffett, Spier și-a schimbat stilul de viață în două direcții: prima s-a referit la cercul său social și a doua la locul în care stă.

„Prânzul cu Buffett m-a făcut să văd că am subestimat beneficiile situației în care m-aș afla alături de oameni mai inteligenți decât mine, care mă pot ajuta să devin mai bun”, a scris Spier într-un articol pentru MarketWatch.

După ce a luat masa cu Buffett, Spier s-a înconjurat de „donatori”, nu de „cei care preferă să primească, decât să ofere”. „Pe măsură ce m-am distanțat de unii dintre partenerii de business, am descoperit că am avut întotdeauna oameni buni în jurul meu, dar nu i-am luat în seamă.

O altă lecție pe care am deprins-o de la Warren Buffett a fost deprinderea distincției între deciziile luate în funcție de evaluarea „interioară și exterioară”: Iei decizii în funcție de ceea ce crezi cu adevărat sau ești motivat de ceea ce cred alții despre tine?”

„Acest lucru m-a făcut să mă mut din New York la Zurich”. Chiar dacă suma de 650.000 dolari pentru o masă cu Buffett poate părea uriașă, Spier spune că a fost un preț de chilipir. Prețul unui prânz cu Buffett a crescut în ultimii ani și la un an după ce Spier a luat masa cu investitorul legendar, masa la restaurant a ajuns să coste 2,1 milioane dolari. În 2015, prânzul cu Buffett a ajuns să coste 2,35 milioane dolari și banii i-a dat un antreprenor chinez.

„A fost un chilipir”, a spus Spier. „Mai ales că Warren Buffett a venit la restaurantul Smith and Wollensky din New York într-o formă de invidiat, foarte angajat în discuție și timp de 3,5 ore a răspuns la toate întrebările noastre”.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Hugh Grant a renunțat la procesul împotriva tabloidului The Sun