Încep lucrările la cea mai înaltă clădire de birouri din România. Câte sute de milioane de euro costă clădirea de peste 150 de metri înălțime. FOTO

Publicat: 27/04/2018, 16:53

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Iulius Mall Timișoara, compania Iulius va începe lucrările la cel de-al patrulea imobil office din totalul de șase pe care le va include proiectul mixt Openville Timișoara. Cu o înălțime de 155 de metri și 27 de etaje, United Business Center 0 (UBC 0) va fi cea mai înaltă clădire de birouri din România.

Proiectul Openville se construiește, în prezent, în proximitatea Iulius Mall Timișoara și, prin cei 130.000 mp de spații de birouri pe care îi va crea, va deveni principalul pol de business din vestul țării.

Potrivit reprezentanților companiei Iulius, lucrările la UBC 0 au început cu organizarea de șantier, iar prima etapă de construcție va consta în consolidarea terenului, cu peste 280 de piloți forați. Termenul estimat de livrare pe piață pentru UBC 0 este ultimul trimestru din 2019.

„UBC 0 va avea o suprafață construită de peste 74.900 mp și, asemenea celorlalte clădiri din ansamblul mixt, va îmbina spațiile moderne de birouri cu cele de retail. Astfel, demisolul și parterul vor fi dedicate magazinelor și restaurantelor tematice, iar la etajul întâi se vor regăsi săli pentru conferințe și evenimente. Spațiile de birouri vor avea o suprafață totală de 52.000 mp închiriabili. Suprafețe generoase pe fiecare nivel de până la 2.200 mp, spații fără coloane interioare, grad sporit de lumină naturală, dotări și tehnologii ultramoderne și soluții eficiente din punct de vedere energetic sunt câteva dintre caracteristicile noii clădiri. UBC 0 va oferi o panoramă spectaculoasă asupra orașului din orice unghi, datorită fațadei care va fi integral din sticlă. Totodată, cei care vor lucra aici vor avea acces direct la magazinele și serviciile din Iulius Mall Timișoara și din noile zone de retail, dar și la spațiile de relaxare create în viitorul parc al ansamblului urbanistic”, se arată în comunicatul companiei Iulius.

În paralel, pe șantierul proiectului Openville Timișoara se lucrează la cea de-a treia clădire de birouri, de 19.000 mp închiriabili, precum și la o suprafață suplimentară de retail, de aproximativ 47.000 mp. Până în prezent, în ansamblul Openville au fost finalizate două clădiri de birouri, cu un total de 31.000 mp închiriabili, precum și prima parcare supraetajată din Timișoara, cu 910 locuri.

„Cel mai mare pol de business, retail și entertainment din vestul României va fi inaugurat în trimestrul patru al acestui an, odată cu finalizarea primei etape de dezvoltare. Aceasta va include: noile zone de retail, 50.000 mp de spații office în operare și alți 52.000 mp în construcție, un parc, un pasaj subteran destinat traficului auto și noi locuri de parcare”, arată reprezentanții companiei Iulius.

În perioada următoare, vor fi demarate lucrările de construcție la o nouă parcare subterană și la un tunel auto care va fluidiza traficul din întregul areal.

Proiectul mixt Openville este realizat de companiile Iulius și Atterbury Europe, reprezentând o investiție estimată la peste 220 milioane de euro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”