Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Cine este indianul care i-a luat locul

Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Cine este indianul care i-a luat locul
Miliardarul Gautam Adani / Sursa foto: profiumedia
Publicat: 20/09/2022, 08:23

Jeff Bezos nu mai este al doilea cel mai bogat om din lume. Miliardarul indian Gautam Adani este cel care i-a luat locul în clasamentul celor mai avuți oameni din lume.

Jeff Bezos tocmai și-a pierdut statutul de a doua cea mai bogată persoană din lume, coborând pe locul 3, în timp ce magnatul indian Gautam Adani a urcat rapid în rândurile miliardarilor mapamondului, potrivit unui top realizat de Bloomberg.

Elon Musk, încă pe primul loc cu o avere de 260 de miliarde de dolari în numele său, ar avea nevoie să își păzească spatele. Lui Adani i-a luat mai puțin de 10 luni să ajungă pe locul 2 după ce a început anul pe locul 14.

Este prima dată când o persoană din Asia s-a clasat atât de bine pe lista Bloomberg, care a fost mult timp dominată de antreprenorii din domeniul tehnologiei, notează CNN.

Avere de aproape 147 de miliarde de dolari

Adani are o avere estimată la 146,9 miliarde de dolari și desfășoară afaceri în domeniul portuar și cel al cărbunelui, care au prosperat în ultimii ani.

Acțiunile unor companii ce aparțin lui Adani au crescut cu peste 1.000% din iunie 2020 – reflectând optimismul investitorilor cu privire la puterea conglomeratului în domenii precum infrastructura și energia regenerabilă pe care premierul Narendra Modi le-a prioritizat pentru dezvoltare. Acțiunile companiei sale, Adani Enterprises, au crescut cu peste 115% în 2022.

În februarie, Adani l-a depășit pe magnatul indian Mukesh Ambani și a devenit cea mai bogată persoană din Asia.

Averea lui Jeff Bezos a scăzut cu 145,8 miliarde de dolari

Valoarea netă a averii lui Bezos a scăzut la 145,8 miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Acțiunile Amazon au scăzut cu 3% la tranzacționarea timpurie, iar acțiunile au scăzut cu peste 25% în acest an.

Fondatorul Amazon s-a clasat anterior pe locul 1 pe listă, dar averea sa a fost lovită după divorțul din 2019. O mare parte din averea lui este legată de acțiunile Amazon. Potrivit Bloomberg, vânzările tehnologice au redus cu 45 de miliarde de dolari din valoarea netă a lui Bezos din ianuarie.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult