JUCĂTOR-SURPRIZĂ la Oltchim. Cine este milionarul care vrea să se implice în privatizarea combinatului

JUCĂTOR-SURPRIZĂ la Oltchim. Cine este milionarul care vrea să se implice în privatizarea combinatului
Publicat: 18/09/2012, 17:45
Actualizat: 04/02/2019, 20:53

Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, a declarat marți agenției Mediafax că este interesat de preluarea Oltchim, alături de Chimcomplex și alți câțiva oameni de afaceri români, dar înainte de a decide dacă intră în consorțiu vrea să vadă un audit al Oltchim.

„Nu vreau să iau singur Oltchimul. Ștefan Vuza a venit azi la mine și mi-a propus să particip alături de el la privatizarea Oltchim. A zis că vrea să mai vorbească cu încă 2-3 oameni de afaceri români puternici”, a spus Niculae.

El a adăugat că este interesat de preluarea Oltchim, însă mai întâi ar vrea să vadă un audit al companiei, pe care i l-a promis Vuza.

„Eu vreau să văd un audit până să mă decid, ca să știu care este situația acolo. Vrem să investim în Oltchim, dar până când nu văd auditul nu vă pot spune o sumă”, a mai spus omul de afaceri.

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesați de privatizarea Oltchim, a menționat marți că va fi susținut în proces de un consorțiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, răspunzând astfel declarațiilor premierului Ponta potrivit cărora compania ar fi prea mică pentru a prelua combinatul.

„În legătură cu declarația primului ministru, domnul Victor Ponta, susținută astăzi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, în care a fost adus în discuție potențialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte și Chimcomplex) dorește să precizeze mediului de afaceri și opiniei publice din România următoarele: în cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experiența și managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare și capacitățile industriale ale grupului SCR, sunt implicate și alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producției de etilenă, cum este cazul grupului Interagro”, se arată într-un comunicat al grupului Societățile Comerciale Române, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că situația Oltchim (OLT) nu este una fericită, deoarece o ofertă este „exotică”, iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amânat, iar compania va intra în administrare specială dacă ofertele nu sunt acceptate.

Ponta s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu ministrul Economiei și șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru o discuție privind situația de la Oltchim, întâlnire la finalul căreia a susținut o conferință de presă.

Până la termenul limită, luni, 17 septembrie, ora 12:00, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, președintele PP-DD, Dan Diaconescu și omul de afaceri Ștefan Vuza, prin două firme, Chimcomplex și Aisa Invest din Cluj.
Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anunțat, luni, șeful OPSPI, Remus Vulpescu, precizând până pe data de 22 septembrie trebuie informați reprezentanții FMI cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

Începerea negoicierilor cu investitorii care au depus oferte la Oltchim reprezintă precondiție pentru aprobarea celei de-a șasea evaluări a acordului cu Fondul Monetar Internațional. Boardul director pentru discutarea evaluării acordului cu România este programat pentru a doua parte a acestei luni. Șeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, a anunțat în august că evaluarea nu va fi aprobată de consiliul director dacă vreuna dintre cele patru precondiții nu este îndeplinită.

BOMBĂ! Vedeta prinsă pe un site de adulţi. Ce tarif avea. A fost imediat concediată
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
FOTO. Fosta soție a gimnastului Marian Drăgulescu face videochat și a ajuns să aibă o...
Femeia care-și bea menstruația, o aplică pe ten și pictează cu ea: „E medicină pură”
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
O invazie a Rusiei în Ucraina ar avea consecinţe nemaivăzute. IATĂ ce măsuri draconice ar...
Hoții de CATALIZTOARE din GERMANIA ”vânează” aceste mașini
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Diferența dintre criptomonede, monede digitale și monede virtuale
Ce l-au pus să facă șefii de la Antena 1 pe Dan Negru. Când a...
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Detalii BOMBĂ din dosarul inspectorilor ANAF: Nu punem botul la o sticlă de whisky; Să...
O actriță trebuia sa mimeze o scenă de amor pentru un videoclip. Ce a urmat...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Au fost chemați ROMÂNII ÎN ARMATĂ?! Ministrul Apărării a spus adevărul. Toată lumea trebuie să...
Anunțul care zdruncină lumea din temelii. Ce urmează după Omicron: Va fi mult mai contagioasă
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Răzbunarea perfectă a unui angajat care a fost concediat de şef pentru că avea idei...