JUCĂTOR-SURPRIZĂ la Oltchim. Cine este milionarul care vrea să se implice în privatizarea combinatului

JUCĂTOR-SURPRIZĂ la Oltchim. Cine este milionarul care vrea să se implice în privatizarea combinatului
Publicat: 18/09/2012, 17:45
Actualizat: 04/02/2019, 20:53

Omul de afaceri Ioan Niculae, proprietarul grupului Interagro, a declarat marți agenției Mediafax că este interesat de preluarea Oltchim, alături de Chimcomplex și alți câțiva oameni de afaceri români, dar înainte de a decide dacă intră în consorțiu vrea să vadă un audit al Oltchim.

„Nu vreau să iau singur Oltchimul. Ștefan Vuza a venit azi la mine și mi-a propus să particip alături de el la privatizarea Oltchim. A zis că vrea să mai vorbească cu încă 2-3 oameni de afaceri români puternici”, a spus Niculae.

El a adăugat că este interesat de preluarea Oltchim, însă mai întâi ar vrea să vadă un audit al companiei, pe care i l-a promis Vuza.

„Eu vreau să văd un audit până să mă decid, ca să știu care este situația acolo. Vrem să investim în Oltchim, dar până când nu văd auditul nu vă pot spune o sumă”, a mai spus omul de afaceri.

Chimcomplex, unul dintre investitorii interesați de privatizarea Oltchim, a menționat marți că va fi susținut în proces de un consorțiu de companii locale, inclusiv grupul Interagro, răspunzând astfel declarațiilor premierului Ponta potrivit cărora compania ar fi prea mică pentru a prelua combinatul.

„În legătură cu declarația primului ministru, domnul Victor Ponta, susținută astăzi, referitoare la procesul de privatizare a Oltchim, în care a fost adus în discuție potențialul financiar al Chimcomplex, Grupul SCR (din care face parte și Chimcomplex) dorește să precizeze mediului de afaceri și opiniei publice din România următoarele: în cadrul proiectului Oltchim, pe lângă experiența și managementul afacerilor cu produse chimice în Europa de Est ale Chimcomplex, resursele financiare și capacitățile industriale ale grupului SCR, sunt implicate și alte grupuri industriale din România. Acestea vor fi angrenate în proiectul Oltchim, inclusiv până la nivelul producției de etilenă, cum este cazul grupului Interagro”, se arată într-un comunicat al grupului Societățile Comerciale Române, deținut de omul de afaceri Ștefan Vuza.

Premierul Victor Ponta a declarat marți că situația Oltchim (OLT) nu este una fericită, deoarece o ofertă este „exotică”, iar cei de la Chimcomplex sunt prea mici pentru a prelua combinatul, dar termenul de privatizare nu va mai fi amânat, iar compania va intra în administrare specială dacă ofertele nu sunt acceptate.

Ponta s-a întâlnit la Palatul Victoria, cu ministrul Economiei și șeful Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) pentru o discuție privind situația de la Oltchim, întâlnire la finalul căreia a susținut o conferință de presă.

Până la termenul limită, luni, 17 septembrie, ora 12:00, au depus oferte trei cumpărători: PCC SE, înregistrată în Germania, președintele PP-DD, Dan Diaconescu și omul de afaceri Ștefan Vuza, prin două firme, Chimcomplex și Aisa Invest din Cluj.
Termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea Oltchim a fost prelungit până joi, 20 septembrie, la ora 12:00, a anunțat, luni, șeful OPSPI, Remus Vulpescu, precizând până pe data de 22 septembrie trebuie informați reprezentanții FMI cu privire la începerea negocierilor cu investitorii.

Începerea negoicierilor cu investitorii care au depus oferte la Oltchim reprezintă precondiție pentru aprobarea celei de-a șasea evaluări a acordului cu Fondul Monetar Internațional. Boardul director pentru discutarea evaluării acordului cu România este programat pentru a doua parte a acestei luni. Șeful misiunii FMI de evaluare, Erik de Vrijer, a anunțat în august că evaluarea nu va fi aprobată de consiliul director dacă vreuna dintre cele patru precondiții nu este îndeplinită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu