Mănescu: CA al Tarom va analiza săptămâna viitoare numirea a doi administratori și mandatul CEO-ului. „Pascariu este deocamdată în CA”

Mănescu: CA al Tarom va analiza săptămâna viitoare numirea a doi administratori și mandatul CEO-ului. Pascariu este deocamdată în CA
Publicat: 23/10/2013, 13:53
Actualizat: 29/07/2014, 21:27

Consiliul de Administrație al Tarom se va întruni săptămâna viitoare, urmând să discute numirea a doi noi administratori și prelungirea mandatului de director executiv al lui Christian Heinzmann, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu.

Mănescu a afirmat că adunarea acționarilor, programată marți, nu a avut loc din cauza neprezentării reprezentanților SIF Muntenia, confirmând astfel informațiile publicate marți seară de Mediafax.

„Am înțeles că săptămâna viitoare este o ședință a CA (…) Probabil că vor fi cooptați cei doi noi membri, ca urmare a locurilor lăsate libere”, a afirmat ministrul, aflat în vizită la șantierul metroului din Drumul Taberei.

Întrebată cine sunt noii administratori, Mănescu l-a nominalizat doar pe reprezentantul Ministerului Transporturilor, secretarul de stat Manuel Donescu.

„Sunt mai multe CV-uri date consultanților, cei care fac selecția, vom vedea, la momentul ședinței CA se vor alege cele două persoane. Sigur, îl știu pe cel de la Ministerul Transporturilor, deocamdată”, a spus ministrul.

Mănescu a adăugat că și revenirea mandatului CEO-ului Christian Heinzmann la perioada stabilită inițial, de patru ani, va fi discutată de CA.

„Dacă săptămâna viitoare CA va decide prelungirea mandatului domnului Heinzmann el va rămâne și atunci nu mai avem niciun conflict. Domnul Pascariu (Dan Pascariu, președintele CA, n.r.) este deocamdată în CA”, a spus ministrul.

În cazul în care nu va fi prelungit, mandatul lui Heinzmann se va încheia la 19 noiembrie.

Întrebat dacă Dan Pascariu va rămâne în funcție după întrunirea CA, ministrul a evitat un răspuns concret.

„Întrebați Consiliul de Administrație, de ce mă întrebați pe mine?”, a spus Mănescu.

Potrivit unor surse apropiate situației, în adunarea acționarilor programată marți Pascariu urma să fie revocat din poziția de președinte CA, iar mandatul belgianului Christian Heinzmann să revină la durata de patru ani.

Tot marți, Nicolae Demetriade a anunțat că a demisionat din funcțiile de administrator și director executiv al Tarom.

CA-ul Tarom a hotărât la 22 iunie să urgenteze aplicarea măsurilor din planul de management prin numirea lui Nicolae Demetriade în funcția de administrator-director executiv, pe fondul unor conflicte între Heinzmann și administratori care au avut ca efect și scurtarea mandatului CEO-ului, în iunie, de la 4 ani la 1 an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase