MARAMUREȘ. Locuitorii județului Maramureș își găsesc ușor locuri de muncă, dar sunt unii dintre cei mai prost plătiți angajați din țară

Redactor:
Corina Vârlan
Locul 24 în clasamentul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, realizat de gândul, este ocupat de Maramureș. Traiul în acest județ are atât părți pozitive, cât și negative. Regiunea se află pe locul 10 la nivel național în ceea ce privește suprafața spațiilor verzi pe care o cuprinde în zonele urbane și în ceea ce privește numărul de gospodării de pe teritoriul său care dispun de instalații de canalizare.

Locul 24 în clasamentul județelor cu cel mai ridicat nivel de trai din România, realizat de gândul, este ocupat de Maramureș.

Traiul în acest județ are atât părți pozitive, cât și negative. Regiunea se află pe locul 10 la nivel național în ceea ce privește suprafața spațiilor verzi din zonele urbane și în ceea ce privește procentul gospodăriilor de pe teritoriul său care dispun de instalații de canalizare. 

De asemenea, în rândul locuitorilor săi procentul șomerilor este scăzut, dar salariile pe care le primesc angajații din partea patronilor companiilor care își desfășoară activitatea aici sunt unele dintre cele mai mici din România.

Un alt punct slab al județului Maramureș îl reprezintă numărul mare de persoane condamnate definitiv de către a instanță.

Maramureșul ocupă locul șase la nivel național în ceea ce privește rata șomajului, de 4,19%. Aceasta este apropiată de cea înregistrată în județul Cluj (3,93%), dar de două ori mai mică decât cea din Vâlcea – județul cu cei mai mulți șomeri din România.

(Click pentru a mări)

FOTO: gândul.info

Deși locuitorii acestei regiuni nu au probleme mari atunci când încearcă să obțină un loc de muncă, salariile cu care sunt plătiți ulterior de către angajatori sunt unele dintre cele mai mici din țară.

La finalul lunii decembrie a anului trecut, spre exemplu, patronii companiilor din Maramureș își plăteau angajații cu un salariu mediu net de 1.091 lei, cu 447 lei sub media națională și cu doar 27 de lei mai mare decât cel câștigat, în aceeași perioadă, de angajații din Harghita – cei mai prost plătiți salariați români.

Totodată, printre companiile cu cel mai important aport la economia locală se numără Eaton Electro Producție, firmă specializată în producția de aparate și de echipamente electrice. Eaton Electro Producție a înregistrat, în 2011, o cifră de afaceri de 814 milioane lei, un profit net de 35 milioane lei și a asigurat locuri de muncă pentru 1.829 de persoane, conform datelor Ministerului Finanțelor Publice.

O altă problemă cu care se confuntă locuitorii județului Maramureș este rata mare a criminalității înregistrată în regiune. În 2011, aici au fost condamnate definitiv 295 de persoane la fiecare 100.000 de locuitori, peste media națională și cu 210 mai multe decât în Ilfov – județul unde se înregistrează cea mai scăzută rată a criminalității din România.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
FOTO. Daniela Crudu, într-un costum de baie minuscul! Și-a arătat trupul complet
Mirela Vaida, în stare de șoc! O nouă lovitură din partea atacatoarei! A fost surprinsă...
Dani Oțil, declarație bombă despre Simona Halep într-o discuție cu Mihai Bobonete: `Ai văzut ce...
Ioana Mihăilă, dezvăluiri despre relaţia cu Florin Cîţu. S-a întâmplat în primele două săptămâni de...
Vasile Firanda şi-a omorât partenerul de cină supărat că nu vorbea româneşte. Un deceniu de...
BANCUL ZILEI – Jocuri erotice cu tipe agățate în bar
Elon Musk a recunoscut tulburarea psihică de care suferă: „Credeați că aș fi făcut toate...
BREAKING! ATAC terorist. Sunt ZECI de MORTI şi răniţi! Vestea ŞOC a zilei
Ce nu TREBUIE să facă niciodată o femeie în dormitor. UCIDE întreaga plăcere din cauza...
Cum și-a vopsit Porsche-ul un tânăr din Târgu-Jiu. Și-a pus și Dubai la număr, ca...
Țara în care poți munci doar dacă ești vaccinat. Regula e strictă, cine nu se...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Horoscop 10 mai 2021. Un început de săptămână dezastru pentru unele zodii. Ce spun astrele?
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Cum au reuşit doi români să transforme o casă ridicată în timpul Primului Război Mondial...
Inchide