Mariana Gheorghe ocupă locul 27 într-un top Fortune al celor mai puternice femei din afaceri

Mariana Gheorghe ocupă locul 27 într-un top Fortune al celor mai puternice femei din afaceri
Publicat: 15/10/2013, 12:34
Actualizat: 05/02/2016, 18:21

Directorul general al Petrom, Mariana Gheorghe, ocupă locul al 27-lea într-un top realizat de revista americană Fortune la nivel mondial, dar fără SUA, al celor mai puternice 50 de femei din lumea afacerilor.

CEO-ul Petrom a urcat cinci poziții față de ediția de anul trecut, când a fost inclus pentru prima dată în topul „Most Powerful Women: The International Power 50”.

Mariana Gheorghe este primul director român al unei companii și singurul din Europa de Sud-Est prezent în acest top.

Clasamentul din acest an este condus de CEO-ul companiei petroliere Petrobras (Brazilia), Maria das Graças Foster. În continuare, top cinci este completat de Güler Sabanci – de la Sabanci Holding (Turcia), Gail Kelly – Westpac (Australia), Chanda Kochhar – ICICI Bank (India) și Annika Falkengren – SEB (Suedia).

Pentru Statele Unite, topul „50 Most Powerful Women in Business” al Fortune este condus de Ginny Rometti – CEO al IBM, urmată de Indra Nooyi – șefa PepsiCo, Ellen Kullman – DuPont, Marillyn Hewson – Lockheed Martin și Sheryl Sandberg – Facebook.

Topul „Most Powerful Women in Business” este realizat de editorii Fortune folosind patru criterii, respectiv dimensiunea și importanța în economia globală a companiei conduse, situația actuală și strategia companiei, carieră (precum CV și perspective), precum și influența culturală și socială a persoanei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase