Mark Zuckerberg coboară în topul miliardarilor. A pierdut aproape 17 miliarde de dolari

Mark Zuckerberg coboară în topul miliardarilor. A pierdut aproape 17 miliarde de dolari
Publicat: 27/07/2018, 06:49

Dacă tendința se va menține și astăzi, Zuckerberg va coborî trei locuri, până pe locul 6 în indexul miliardarilor Bloomberg.

Compania Facebook a raportat miercuri că numărul de utilizatori care folosesc platforma socială este mic comparativ cu așteptările, ceea ce a reprezentat un semnal de alarmă pentru investitori.

Potrivit Bussiness Insider, într-o primă fază, valoarea acțiunilor a scăzut cu 10%, ca urmare a anunțării rezultatelor financiare. Ulterior, pe fondul avertismentelor lui Mark Zuckerberg cu privire la o reducere a creșterii veniturilor, combinată și cu o creștere a cheltuielilor, valoarea acțiunilor a scăzut cu încă 14%, ducând totalul la 24%. În termeni nominali, pierderea a fost de circa 150 de miliarde de dolari.

Între timp, cotația unei acțiuni Facebook la Nasdaq a ajuns la 173,50 de dolari, de la o valoare inițială de 214,67 de dolari. Este echivalentul unei scăderi de 20%.

Pe trimestrul al doilea, Facebook a raportat venituri de 13,23 miliarde de dolari, cu 70 de miliarde mai puțin decât se anticipase. În plus, numărul mediu al utilizatorilor lunari a fost de 2,23 miliarde de persoane, cu 20 de milioane mai puțin decât se estimase inițial. La aceste scăderi se mai adaugă și o potențială reducere a vânzărilor în a doua jumătate a acestui an, de la 42% la 35%.

Este a doua oară anul acesta când acțiunile Facebook suferă o scădere considerabilă. În urmă cu câteva luni, cu ocazia dezvăluirilor privitoare la accesul ilegal al companiei Cambridge Analytica la datele câtorva zeci de milioane de persoane, valoarea acțiunilor Facebook scăzuse cu 8%.

Foto: Hepta

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase