Mesajul oamenilor de afaceri pentru Victor Ponta: Nu mai vrem să fim „suspecți de serviciu”

Mesajul oamenilor de afaceri pentru Victor Ponta: Nu mai vrem să fim suspecți de serviciu
Publicat: 14/01/2015, 17:45
Actualizat: 25/08/2015, 18:07

„Vreau să vă mulțumesc și să vă asigur că în acest an vom lucra și mai bine decât am făcut-o în 2014 și 2013 și cu speranța că vom fi parteneri în proiectele importante. Cred că anul nu a început rău, mai bine zis a început bine, nu avem nicio taxă și impozit în plus, ba avem unele scăzute, CAS-ul, după cum știți foarte bine și vă mulțumesc de sprijin, taxa pentru construcțiile speciale, de la 1,5, la l%, TVA-ul pentru pachetele all inclusive, măsuri de stimulare economică, și rezultatele economice le-am văzut, și anume creșterea locurilor de muncă în zona privată, creșterea încasărilor bugetare. Ține de noi acum să reușim să combatem evaziunea fiscală și am spus că evaziunea fiscală, din punctul meu de vedere, este o amenințare la siguranța națională, în egală măsură, corupția. Cum luptăm cu corupția, trebuie să luptăm și cu evaziunea fiscală”, le-a spus Ponta reprezentanților oamenilor de afaceri, membri ai Coaliției pentru Dezvoltarea României.

Președintele Asociației Oamenilor de Afaceri din România(AOAR), Florin Pogonaru, i-a spus premierului că îi mulțumește pentru atitudinea sa pro-business, pe care Ponta a avut-o în relația cu membrii Coaliției, dar că oamenii de afaceri vor să iasă din paradigma că sunt „suspecții de serviciu” dacă sunt în business.

„Unul din subiectele de astăzi vrem să fie spiritul ăsta al atitudinii pro-business. Să se înțeleagă că creșterea economică vine și de la cei de față și vrem să ieșim dintr-o paradigmă de a fi suspecții de serviciu dacă suntem în business”, a arătat Pogonaru.

În momentul în care premierul a cerut ca presa să părăsească sala în care avea loc această discuție, un alt membru al Coaliției, Mihai Bogza, afirma că unul dintre subiectele prioritare pe care dorește să-l abordeze se referă la Legea insolvenței persoanelor fizice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase