Metrorex dă un contract de până la 440 milioane de euro fără să anunțe compania selectată. Reacția ministrului Rus: „Nu știu, nu mă interesează cui”

Metrorex dă un contract de până la 440 milioane de euro fără să anunțe compania selectată. Reacția ministrului Rus: Nu știu, nu mă interesează cui
Publicat: 10/03/2015, 15:57
Actualizat: 11/03/2015, 11:30

„Nu mă interesează niciun fel de participant la nicio licitație în minister. Mă interesează ca fiecare companie să respecte legea, criteriile (…) În rest, cine câștigă, e problema competiției interne, eu nu știu nici câștigătorul, nici dacă-s înalți, nici dacă-s grași, nici dacă-s slabi”, a spus ministrul, într-o conferință de presă, întrebat cine este câștigătorul acestui contract.

Metrorex anunța în decembrie că amână până cel târziu în luna martie desemnarea câștigătorului contractului de achiziție a maxim 51 de trenuri de metrou la magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon, contract estimat la 440 milioane euro cu TVA pentru care concurau cinci companii, din cauza „complexității ofertelor”.

Pentru acest contract, Metrorex a primit oferte din partea Alstom (Franța), CAF (Spania), CSR (China), Pesa (Polonia) și Astra Vagoane (România).