Micii antreprenori din Galați: Cinci copii vând fructe proaspete și sucuri naturale lângă bloc

Redactor:
Corespondenti
Cinci copii dintr-un orășel din județul Galați au pornit o afacere cu fructe proaspete, sucuri naturale și obiecte confecționate de ei. Copiii, cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, vând produsele de pe o măsuță amplasată lângă blocul în care locuiesc, iar adulții sunt încântați de ideea celor mici.

Micii antreprenori din orașul Târgu Bujor au decis să folosească fructe proaspete, unele culese din curtea bunicilor, pentru a face sucuri. De asemenea, ei vând fructe și obiecte handmade, toate produsele având prețul de un leu.

Ca să explice în ce constă afacerea lor, copiii au scris un afiș cu care îi întâmpină pe trecători.

„Ne-am gândit la voi în vara asta specială. Fructe de pădure proaspete. Sirop din fructe de sezon. Iar de sezon le-am împletit cu mare drag pentru voi sub forme de accesorii de sezon. Vă așteptăm cu mare drag. Program: zilele marți, vineri și sâmbătă, ora 17.00-18.30″, scrie pe afișul făcut de tinerii întreprinzători din Târgu Bujor.

Părinții sunt bucuroși de ideea copiilor lor și fac tot posibilul ca să-i ajute. Adulții spun că, în acest mod, copiii petrec vara departe de tabletele cu internet și învață lucruri utile pentru viitor.

„Este un grup de cinci copii, cu vârste între 9 și 11 ani. Este ideea lor, noi părinții doar i-am încurajat. Ei au zis să facă ceva util, care să-i responsabilizeze și, totodată, să-i învețe să fie de mici antreprenori. Au măsuță de la Primărie în cartier, în spatele blocurilor, acolo și-au amenajat mica afacere. Copiii iau foarte în serios treaba aceasta. Sunt bucuroși că fac ceva util și nu mai stau pe gadgeturi. Inițiativa este foarte bună, contează bucuria de pe chipul lor. O fetiță a făcut chiar bonuri la casa de marcat. Toate produsele lor sunt sănătoase și bio. Ei pregătesc limonadă cu mentă, fresh de portocale, suc de trandafiri din sirop preparat în casă, dar și fructe din grădină, zmeură, mere. Vreau să vă spun că sunt foarte atenți să nu întârzie, respectă cu strictețe programul. Clienții sunt copiii, părinții, dar și localnicii care au auzit de inițiativa lor și au venit să cumpere produsele”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Alina Donici, una dintre mamele copiilor antreprenori.

Și autoritățile locale se declară încântate de ideea copiilor. Primarul orașului le-a dat masa pe care își desfășoară activitatea și a promis că se va duce la standul improvizat ca să cumpere suc și fructe proaspete.

„Inițiativa este extraordinară, denotă faptul că la Târgu Bujor resursa umană este bună. Eu sper să nu părăsească comunitatea ca să aplice ideile lor bune în alte părți. Acești copii pot fi un exemplu pentru toți, sunt un model pentru cei care vor să petreacă vara fără internet. Primăria îi sprijină din tot sufletul, sperăm să mai apară inițiative asemănătoare”, a spus, corespondentului MEDIAFAX, primarul orașului Târgu Bujor, Laurențiu Gîdei.

Duminică, micii antreprenori vor cheltui primii banii obținuți prin muncă. Aceștia vor merge la un restaurant și vor cumpăra pizza cu banii lor.

Inchide