Miliarde de lei în plus pentru susținerea locurilor de muncă. „Doar prin investiţii putem să evităm prăbuşirea economiei” (Cîțu, MFP)

Miliarde de lei în plus pentru susținerea locurilor de muncă. „Doar prin investiţii putem să evităm prăbuşirea economiei” (Cîțu, MFP)
Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a primit în plus 3,57 miliarde lei, faţă de bugetul iniţial, iar Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj 7,2 miliarde lei / Sursă foto: Mediafax
Publicat: 21/08/2020, 15:46

Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS) a primit în plus 3,57 miliarde lei, faţă de bugetul iniţial, iar Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj 7,2 miliarde lei.

Astfel, susține ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, suma de 10,77 miliarde lei este alocată susţinerii locurilor de muncă.

În plus, membrul cabinetului Orban a vorbit și despre suplimentare alocate Sănătății și Agriculturii.

„Transparenţă şi Profesionalism. Este foarte important să ştiţi în ce sectoare ale economiei au fost alocaţi mai mulţi bani în 2020 faţă de bugetul aprobat iniţial”.

„Cele mai mari sume, peste un miliard de lei în plus fata de bugetul iniţial, au fost alocate astfel: Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale a primit în plus 3,57 miliarde lei + Bugetul Asigurărilor pentru Şomaj care a primit în plus 7,2 miliarde lei = 10,77 miliarde lei în plus în 2020 pentru susţinerea locurilor de muncă.

„Ministerul Sănătăţii a primit în plus 2,38 miliarde lei + Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate care a primit în plus 3,66 miliarde lei = 6,04 miliarde lei în plus pentru sănătatea românilor. Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a primit în plus 3,24 miliarde lei”, a scris Cîţu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Prin investiții publice se evită prăbușirea economiei

Același ministru de Finanțe a adăugat că, pentru investiţii, a fost alocată în plus o sumă de 5,91 miliarde lei.

În viziunea sa, doar prin investiţii poate fi evitată prăbuşirea economiei și să se asigure o revenire puternică în 2021.

„În plus DOAR la această rectificare bugetară am majorat plafonului de garanții cu 14 mld lei: – majorarea plafonului Program IMMInvest cu 5 mld, de la 15 mld lei la 20 mld lei – cel mai de succes program destina IMM urilor implementat vreodată în România.

HORECA este pe locul 2 în București și pe locul 4 la nivel național în ceea ce privește cererile pentru acest program, în special restaurante; – plafon garanții măsuri sprijin companii mari Eximbank 4,7 mld – cel mai mare plafon alocat vreodată companiilor mari; – plafon garanții Tarom și Blue Air 0,8 mld lei; – plafon garanții Program IMM Leasing 1,5 mld lei; – plafon garanții Program IMM Factoring 1 mld lei; – plafon garanții vouchere de vacanta (susținere DIRECTA pt domeniul HORECA, în plus față de scutirea de plată a impozitelor pt 150 de zile în 2020 și amânarea depunerii declarațiilor pentru octombrie 2020) și asigurare credit comercial un miliard de lei”, a scris Cîțu pe pagina sa de socializare.

Șomajul, în floare

Sumele alocate ministerului de resort ar putea inversa o tendință înregistrată în ceea ce privește șomajul. Concret, luna trecută, rata șomajului înregistrat la nivel național s-a situat la un nivel de 3,27%, în creștere cu 0,26 puncte procentuale față de valoarea din iulie 2019, este anunțul făcut de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În plus, față de luna iunie a anului în curs, în iulie 2020, numărul şomerilor indemnizaţi crescut cu 7.151 de persoane, iar numărul şomerilor neindemnizaţi s-a majorat și el cu 16.121 persoane faţă de luna precedentă.

Potrivit evidenţelor ANOFM, numărul total de şomeri la finele lunii iulie, de 283.939 de persoane, a crescut cu 23.272 de persoane faţă de cel de la finele lunii anterioare. Din totalul şomerilor înregistraţi, 86.630 au fost şomeri indemnizaţi şi 197.309 neindemnizaţi.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Ajutoare de 2.000 de EURO pentru această categorie de români. Cum obțin banii, de fapt
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
S-a anunțat deja NOUA PANDEMIE! Cum se manifestă virusul care amenință toată Planeta
Șoc! A murit starul din Seinfeld, dar s-a ținut secret decesul său
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...