Ministerul Economiei a numit un consilier PSD director general la Societatea Națională a Sării. Administratorul FP reclamă nerespectarea procedurii

Ministerul Economiei a numit un consilier PSD director general la Societatea Națională a Sării. Administratorul FP reclamă nerespectarea procedurii
Publicat: 17/02/2013, 20:51
Actualizat: 29/07/2014, 20:14

Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea (FP), acuză Ministerul Economiei de imixtiune în independența Consiliului de Administrație al Societății Naționale a Sării (Salrom)după desemnarea la conducerea societății a unui membru al Consiliului Local Târgu Ocna din parteaPSD.

Consiliul de Administrație al Societății Naționale a Sării (Salrom) l-a numit pe Aurel Bucur, la 12 februarie, în funcția de director general.

„Desemnarea domnului Aurel Bucur a avut loc fără realizarea unui proces de selecție efectuat de o companie independentă de recrutare, după cum este stipulat în legislație. În opinia noastră, experiența și referințele dlui. Bucur nu îndeplinesc cerințele poziției de Director General. Conform CV-ului dlui. Bucur, acesta nu a avut niciun fel de responsabilități similare în posturile ocupate anterior”, se arată într-un comunicat al Franklin Templeton.

Administratorul FP este de părere că recenta desemnare a unui nou director general la Salrom încalcă grav prevederile legislației privind guvernanța corporativă a întreprinderilor de stat.

„Noul Director General a fost desemnat de Consiliul de Administrație fără a fi respectate criteriile și procedurile transparente cerute de OUG 109/2011 pentru procesul de selecție. În schimb, desemnarea a rezultat strict din imixtiunea Ministerului Economiei în independența Consiliului Salrom, ca urmare a emiterii unui ordin ministerial referitor la desemnarea unui membru al unui partid politic”, se arată într-un comunicat al administratorului Fondului Proprietatea (FP).

Franklin Templeton arată că Ministerul Economiei a emis în decembrie 2012 un ordin prin care împuternicește reprezentanții instituției în CA al Salrom să revoce directorul general și să îl numească în această funcție pe Aurel Bucur.

Cine este Aurel Bucur

Aurel Bucur a fost director adjunct al Salinei Târgu Ocna, în perioada octombrie 2008 – martie 2009. Anterior, el a lucrat ca inginer de service pentru un producător austriac de compresoare și a răspuns de lucrări de întreținere și reparații mecanice ca angajat al unei firme americane de turism cu vase de croaziere, potrivit Mediafax.

Salrom este singurul producător de sare autorizat din România, are ca acționar majoritar statul român, prin Ministerul Economiei, care deține 51% din acțiuni, restul acțiunilor fiind deținute de Fondului Proprietatea.

Societatea Națională a Sării a furnizat anul trecut Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România sare industrială pentru deszăpezirea drumurilor în sezonul de iarnă 2012-2013 în valoare de 48,8 milioane lei.

Membri PSD și în CA alElectrica Distribuție Muntenia Nord

În decembrie anul trecut Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, și-a exprimat „profunda dezamăgire” cu privire la modalitatea în care decurge procesul de selecție a managerilor privați la Electrica Distribuție Muntenia Nord (EDMN).

„Electrica Distribuție Muntenia Nord a desemnat trei membri pentru Consiliul de Administrație, membri care nu s-au clasat în topul candidaților rezultat urmare a evaluarii efectuate atât de către consultantul independent de resurse umane implicat în procesul de selecție, cât și de Comitetul pentru Nominalizare și Remunerare al EDMN. Doi dintre aceștia sunt afiliați politic”, preciza atunci Franklin Templeton.

Cei doi noi membri CA ai Electrica Distribuție Muntenia Nord care sunt implicați politic sunt Darius Mesca și Aurel Gubandru, ambii membri ai PSD.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Noua lege pe care ROMÂNIA o aplică din 31 martie. Decizia ISTORICĂ ne aduce în...
Noi reguli pentru șoferi. Totul va fi filmat
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață