Ministrul Apărării: La rectificarea bugetului am primit doar „încurajării și speranțe”

Ministrul Apărării: La rectificarea bugetului am primit doar „încurajării și speranțe”
Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a declarat, sâmbătă, la manifestarea prilejuită de Ziua Armatei României, care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, că la rectificarea bugetară ministerul nu a primit nimic, doar "încurajări și speranțe".

Ministrul Apărării Naționale, Corneliu Dobrițoiu, a declarat, sâmbătă, la manifestarea prilejuită de Ziua Armatei României, care a avut loc la AFI Palace Cotroceni, că la rectificarea bugetară ministerul nu a primit nimic, doar „încurajări și speranțe”.

„Aceasta nu înseamnă că o asemenea instituție poate să își îndeplinească menirea la cote excelente în absența unui buget, dar avem speranțe, voință, determinare, avem viziune”, a ținut să precizeze ministrul.

Ministrul și-a declarat speranța că în anul 2013 condițiile să fie „mai relaxate”, Dobrițoiu arătând că în anul 2012 bugetul alocat armatei a fost de 0,81 din PIB, respectiv de 900 de milioane de euro, în condițiile în care armate are „probleme uriașe” cu distribuirea bugetului pe principalele domenii de cheltuieli, iar cheltuielile de personal sunt de peste 85 la sută.

Guvernul a aprobat a doua rectificare bugetară din acest an într-o ședință care s-a desfășurat integral în fața jurnaliștilor, cei mai mulți bani fiind acordați agriculturii.

La ședința de guvern au participat doar jumătate dintre miniștri, restul fiind reprezentați de către secretari de stat sau secretari generali. Nimeni nu a prezentat în ședință vreo observație față de rectificarea bugetară.

 

 

 

 

Inchide