• Publicat:
Financiar

Ministrul demis al Agriculturii: Numărul fermierilor tineri, sub 40 de ani, a crescut cu 24%

Ministrul demis al Agriculturii: Numărul fermierilor tineri, sub 40 de ani, a crescut cu 24%
Ministrul demis al Agriculturii, Petre Daea a declarat în conferința de presă de miercuri, în care și-a făcut bilanțul, că numărul fermierilor sub 40 de ani a crescut cu 24%, iar suprafața agricolă deținută de aceștia s-a extins cu 28%.

„A crescut cu 24% numărul fermierilor tineri, sub 40 de ani. E firesc, natural, necesar pentru țară. Evident a crescut și suprafața agricolă exploatată de fermieri cu vârste sub 40 de ani și a crescut într-un ritm mai pronunțat decât numărul, respectiv cu 28%, dar cum era firesc, natural, obiectiv și important pentru țară să scadă și numărul fermierilor cu vârsta de peste 60 de ani. Aceasta a scăzut cu 17% și a scăzut cu 10% numărul suprafețelor agricole pe care le lucrează fermierii care au peste 60 de ani”, a spus Daea.

Acesta a mai afirmat că suprafețele deținute de fermieri de peste 70 de ani s-a redus, iar suprafețele ce aparțin fermierilor de sub 50 de ani s-au concentrat, datele fiind obținute din partea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

„Toate aceste date le avem la APIA, unde prin voință proprie sunt documente înregistrate cu nume și prenume, cu anul nașterii, cu suprafețele pe care le solicită, într-un cuvânt: date exacte și luate pe bază de semnătură de la fiecare fermier din România. Și se observă că are loc o concentrare a suprafețelor deținute de fermierii sub 50 de ani și o reducere a suprafețelor fermierilor de peste 70 de ani. Un lucru bun pentru țară, care va continua și trebuie să continue”, a adăugat Petre Daea.

Foto: Pixabay

Inchide