Ministrul Economiei despre voucherele de vacanță: Nu avem nicio intenție să le anulăm

Ministrul Economiei despre voucherele de vacanță: Nu avem nicio intenție să le anulăm
Publicat: 14/11/2019, 15:50

„Nu avem nicio intenție să oprim voucherele de vacanță, a fost un fake news că cineva ar vrea să oprească voucherele, am spus-o și în comisiile parlamentare. Nu, voucherele de vacanță vor continua, ele au fost un vector de marketing turistic foarte important pentru promovarea turismului intern. Ne dorim ca și în timpul de extra-sezon, turiștii români să circule”, a precizat ministrul de resort.

Întrebat de jurnaliști care este părerea sa despre turismul din țara noastră, Virgil Popescu a avertizat că infrastructura din România este o problemă pentru acest sector și că nu am avut parte de promovare suficientă.

„România are o infrastructură care descurajează turismul. Aceasta este părerea mea ca și consumator de turism, principala problemă a României turistice este infrastructura. Dacă vrei să te duci să vezi nordul Moldovei, de aici din București până la Suceava, până la Putna, cred că faci 5-6 ore, pe drumuri care sunt greu de circulat. Eu cred că asta e principala problemă, pentru că nu toți pot să zboare cu avionul, să se ducă direct la destinație și să facă city-break-uri. Și ca să te duci de aici până la Putna, cu mașina, pe un drum foarte aglomerat, cu două benzi, e foarte greu. Probabil să ajungi pe litoral e cel mai ușor, dar din păcate litoralul românesc nu e decât de 3-4 luni pe an, 4 luni cu luna mai și cu weekend-urile din mai. Clisura Dunării la fel, e o zonă fabuloasă acolo la mine, dar drumul național, din păcate, pe Clisura Dunării lasă de dorit, din păcate (…) Nu s-a făcut o promovare turistică în românia, neexistând un magament al destinațiilor turistice coordonat. Nu cred că ați văzut o promovare țintită în turism în țara noastră. Toată lumea știe de litoral, de ski, dar avem mult mai multe lucruri. Nu am văzut turism ecumenic, turism balnear. Lăsăți-mă să fac o radiografie și apoi să găsesc o strategie să vedem pe ce ne axam ca și țară sa promovăm”, a spus ministrul Economiei.

Ministrul de resort a mai anunțat că prima măsură pe care o are în vedere este reorganizarea ministerului turismului, care va avea un departament special condus de un secretar de stat.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase