Ministrul Fondurilor Europene: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro

Redactor:
Laura Albu
Ministrul Fondurilor Europene: Am trimis spre decontare către Comisia Europeană 378 milioane de euro
Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș a declarat luni, în cadrul evenimentului Start Up Next, că a eliminat riscul pierderii fondurilor prin transmiterea spre decontare a 378 milioane de euro către Comisia Europeană.

„Reamintesc că România avea, la 31 octombrie 2019, un risc de decomitere pe Programul Operațional Capital Uman, de 92,8 milioane euro. Am eliminat deja acest risc al pierderii banilor, odată cu transmiterea spre decontare către Comisia Europeană a 378 milioane euro”, a spus ministrul.

Acesta a adăugat că a eliminiat riscul de dezangajare a încă 56,41 milioane dde euro în cazul Programului Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate.

„Același lucru l-am reușit și în cazul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate. Chiar în aceste zile am transmis Ministerului Finanțelor Publice o declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 59,9 milioane euro, prin care eliminăm vom elimina riscul de dezangajare a 56,41 milioane euro”, a declarat Marcel Boloș.

Ministerul Fondurilor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Capital Uman, organizează evenimentul Start-up Next, dedicat beneficiarilor proiectelor POCU Start-Up Plus și Start-Up Diaspora, cu participarea ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Boloș.

 

Inchide