Ministrul Maria Grapini: În România există un dezechilibru în negocierea contractelor între IMM-uri și firmele mari

Ministrul Maria Grapini: În România există un dezechilibru în negocierea contractelor între IMM-uri și firmele mari
Publicat: 26/06/2013, 11:28
Actualizat: 27/03/2019, 07:06

Ministrul pentru IMM-uri și turism, Maria Grapini, a declarat, miercuri, că în România există un dezechilibru în negocierea contractelor între IMM-uri, pe de o parte, și companiile mari și furnizorii de utilități, pe de altă parte, fiind necesar un sprijin la nivel european al IMM-urilor, informează Mediafax.

„Avem un dezechilibru în negocierea contractelor între IMM-uri și companiile mari, între IMM-uri și furnizorii de utilități. Trebule să vedem cum putem, poate ne gândim la nivel de Uniune Europeană, să sprijinim IMM-urile. Avem Small Business Act (legea europeană privind întreprinderile mici din Europa – n.r.), avem cele 10 principii. Eu nu cred că există vreo țară care aplică cele 10 principii Small Business Act 100%”, a afirmat Grapini la un seminar pe tema întârzierilor la plăți.

Ea a arătat că va reface comisia de dialog social la nivelul ministerului pe care îl coordonează, precum și consiliile consultative și grupul de lucru cu care vrea să lucreze în fiecare domeniu: IMM, mediu de afaceri și turism.

„Aș vrea să facem un parteneriat public privat. Dacă nu se spune cine greșește în piață, nu o să putem niciodată să corectăm. Nu poate doar un demnitar sau un ministru sau un secretar de stat sau aparatul dintr-un minister să identifice. Percepția, receptorii în piață sunt operatorii”, a afirmat Grapini. (Raluca Ghinea)

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase