Murad: Politicienii au mai multe taxe decât soluții, iar atunci când găsesc o soluție este tot o taxă

Murad: Politicienii au mai multe taxe decât soluții, iar atunci când găsesc o soluție este tot o taxă
Publicat: 14/11/2013, 17:30
Actualizat: 01/02/2019, 17:51

Politicienii au mai multe idei de taxe decât soluții pentru rezolvarea problemelor economice, iar când vin cu o soluție aceasta ascunde o nouă taxă, a declarat pentru MEDIAFAX Mohammad Murad, președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc și unul dintre cei mai mari hotelieri de pe piață.

„Avem o delegație oficială din străinătate și ne uitam la jurnal. M-au întrebat dacă avem probleme cu taximetriștii. Le-am explicat că e vorba de «taxe», nu de «taxi». Jumătate din știrile din jurnal erau despre taxe și creșterea lor”, a spus Murad, prezent la deschiderea Târgului de Turism al României, care se desfășoară între 14 și 17 noiembrie la complexul Romexpo din București.

El a afirmat că oamenii politici nu au nicio soluție în afara taxelor, iar atunci când găsesc o soluție aceasta ascunde tot o taxă.

„Noi, patronii, trebuie să facem business, iar ei, politicienii trebuie să facă politică. Dar în loc să facă politică, scopul lor sunt tot banii. Mai bine să intre și ei în rândul nostru, al patronilor, iar în politică să rămână doar dei care vor să facă politică”, a spus Murad.

Omul de afaceri crede că sunt mulți politicieni cu venituri mai mari decât ale lui. În plus, nu există niciun politician care trăiește mai rău decât cel mai mic om de afaceri, apreciază Murad.

El susține că politicienii trăiesc mai bine decât oamenii de afaceri și au o răspundere mai mică.

„Cînd o persoană privată face o greșeală, e o mare problemă. Dosare, arestări.. Iar când se fac greșeli de accesare a fondurilor europene și trebuie să restituim un miliard de euro, nimeni nu plătește. Eu cred că în România sunt probleme cu sumele de sub un milion de euro. Cu tot ce e peste, nu e nicio problemă”, a adăugat el.

Potrivit președintelui FPTR, cei care ascultă discursurile oamenilor politici ar putea avea impresia că totul merge perfect.

„Ai impresia că dacă ieși afară e primăvară, sunt flori, oamenii dansează, e bucurie multă, iar pensionarii sunt în plină înflorire. Și când ieși afară, cel mult găsești niște fum alb din cauza unor mici”, a încheiat Mohammad Murad.

Guvernul va introduce o acciză de 7 eurocenți la litrul de carburant, fie benzină, fie motorină, banii astfel colectați urmând să fie vărsați într-un fond special destinat investițiilor în infrastructura rutieră.

Totodată, accizele vor crește anul viitor cu 4,77%, rata medie anuală a inflației calculată în septembrie, Guvernul anticipând că va încasa suplimentar la buget de 3,44 miliarde lei din această indexare, din creșterea accizelor la benzină și motorină și din interzicerea primelor la vânzarea de tutun și alcool.

Totodată, Executivul va introduce plata impozitului pe proprietate pentru construcțiile speciale exceptate până în prezent,

Impozitul, de 1,5% din valoarea construcției, va fi aplicat pentru centrale hidroelectrice, stații și posturi de transformare, stații de conexiuni, centrale termoelectrice și nuclearo – electrice, piste și platforme, sonde de țiței, gaze și sare, rampe de încărcare – descărcare, coșuri de fum și turnuri de răcire, iazuri pentru decantarea sterilului, heleștee, iazuri, bazine; ecluze și ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultură, infrastructură transport feroviar, infrastructură drumuri: alei, străzi, autostrăzi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulație, marcaje, etc), linii și cabluri aeriene de telecomunicații (stâlpi, circuite, cabluri, traverse, console), platforme, turnuri și piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobilă, radio, tv, lacuri artificiale de acumulare, construcții pentru transportul energiei electrice, canale de irigații.

Măsurile au fost criticate de companii și mai multe asociații ale investitorilor.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ