Noi probleme de confidențialitate. Facebook a salvat e-mail-urile a aproape 1,5 milioane de utilizatori fără să îi anunțe

Redactor:
Alina Botezatu
Noi probleme de confidențialitate. Facebook a salvat e-mail-urile a aproape 1,5 milioane de utilizatori fără să îi anunțe
Facebook Inc a anunțat că s-ar putea să fi salvat, neintenționat, e-mail-urile a 1,5 milioane de noi utilizatori, începând din mai 2016 până în prezent, în ceea ce pare a fi cea mai recentă problemă privind confidențialitatea cu care se confruntă compania de social media, informează Reuters.

În luna martie, Facebook a încetat să mai ofere o verificare a parolei prin e-mail ca opțiune pentru persoanele care s-au înscris pentru prima dată, deoarece au existat cazuri în care e-mail-urile persoanelor au fost salvate de Facebook, când și-au creat contul.

„Estimăm că ar fi putut fi încărcate e-mail-urile a până la 1,5 milioane de persoane. Aceste contacte nu au fost împărțite cu nimeni altcineva și le ștergem”, au declarat reprezentanții Facebook pentru Reuters, adăugând că utilizatorii ale căror contacte au fost importate vor fi notificate.

Eroarea a fost soluționată, conform unei declarații a companiei.

Anterior acestei declarații, publicația Business Insider a semnalat problema.

Recenta problema se încrie într-un șir de probleme a Facebook privind securitatea datelor utilizatorilor. Problemele s-au succedat în cascadă, odată cu dezvăluirile Cambridge Analytica, firmă de consultanță britanică. Britanicii au colectat datele utilizatorilor Facebook fără să îi anunțe, iar pe baza acestora le-a creat profiluri, ceea ce i-a ajutat să le afișeze mesaje electorale specifice.

 

Inchide