Ionel Dancă (PNL) anunță un nou instrument financiar pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență

Ionel Dancă (PNL) anunță un nou instrument financiar pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România, prin Planul Național de Redresare și Reziliență
Ionel Dancă / Sursă FOTO: Eduard Vînătoru - Mediafax Foto
Publicat: 25/03/2021, 19:46
Actualizat: 25/03/2021, 20:51

Dputatul PNL Ionel Dancă, care este și purtătorul de cuvânt al partidului, a anunțat joi, pe pagina sa de Facebook că se pregătește dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Am discutat astăzi (joi, 25 martie-n.r.) la Parlament cu directorul general FNGCIMM (Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii-n.r.), Dumitru Nancu, despre dezvoltarea unui instrument financiar nou pentru susținerea și stimularea IMM-urilor inovative din România prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Este vorba de crearea unui Fond de investiții de tip equity în cadrul FNGCIMM, în valoare de 400 milioane de Euro, prin care vor fi acordate granturi de 200.000 Euro sub forma de participare directă la capital pentru un număr aproximativ 2.000 de IMM-uri pentru activități în domeniul cercetării și inovării.

Modelul investiției de tip equity prevede finanțarea prin participarea directă a unui fond de investiții la capitalul companiilor selectate, urmând ca după o perioadă de maturizare a investiției, cuprinsă între 3 și 7 ani, fondul de investiții să decidă asupra modalității de valorificare a participației deținute prin răscumpărarea, vânzarea sau lichidarea acțiunilor dobândite prin investiția inițială.

Câștigurile obținute de Fond pe perioada derulării investiției inițiale, sub formă de dividende din profit pentru acțiunile obținute sau ca urmare a vânzării participației deținute la finalul perioadei de finanțare, se vor acumula în cadrul Fondului de investiții pentru finanțarea altor inițiative economice inovative.

Dezvoltarea unui Fond de investiții equity face parte din Programul de guvernare #PNL și se află în acest moment în analiză la Guvern pentru includerea în domeniul de intervenții pentru mediul de afaceri în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”, a precizat Ionel Dancă, pe rețeaua de socializare.

HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul”

Reprezentanți din HoReca, Turism și Cultură au susținut o conferință prin care au cerut ajutor de la stat. Aceștia solicită implementarea unor măsuri concrete și predicitible care să susțină desfășurarea activității.

La conferință au participat Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism, precum și Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

Ne simțim ca o fată frumoasă plimbată prin parc, dusă la cofetărie, la Cico și sedusă. Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului. Este conluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care le avem puse pe hârtie și care nu se regăsesc în măsuri concrete cu care industria zâmbetului să poată să supraviețui și în perioada asta și mai ales după. Cred că este momentul să încheiem ping pong-ul și flirtul și să ne și căsătorim. Avem nevoie absolut obligatoriu de un for decizional. Este fără doar și poate necesar să stea la masă prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, tot ce înseamnă sănătate, de la ministrul Sănătății la cei ce decid lucrurile”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul conferinței.

De asemenea, acesta susținut că oamenii vaccinați, cu anticorpi, sau testați ar trebui să benefieze de mobilitate și de libertatea de a se întâlni și de a avea experiențe.

Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală din România este să cânte prohodul”, a declarat Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
Gruparea Hamas ia în calcul depunerea armelor. Care este condiţia pentru ca acest lucru să...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine