HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” – VIDEO

HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” - VIDEO
HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” / Sursă FOTO: captură video - Facebook
Publicat: 25/03/2021, 15:19
Actualizat: 25/03/2021, 20:52

Reprezentanți din HoReca, Turism și Cultură au susținut o conferință prin care au cerut ajutor de la stat. Aceștia vor implementarea unor măsuri concrete și predicitible care să susțină desfășurarea activității.

La conferință au participat Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism, precum și Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

„Ne simțim ca o fată frumoasă plimbată prin parc, dusă la cofetărie, la Cico și sedusă. Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului. Este conluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care le avem puse pe hârtie și care nu se regăsesc în măsuri concrete cu care industria zâmbetului să poată să supraviețui și în perioada asta și mai ales după. Cred că este momentul să încheiem ping pong-ul și flirtul și să ne și căsătorim. Avem nevoie absolut obligatoriu de un for decizional. Este fără doar și poate necesar să stea la masă prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, tot ce înseamnă sănătate, de la ministrul Sănătății la cei ce decid lucrurile”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul conferinței.

De asemenea, acesta susținut că oamenii vaccinați, cu anticorpi, sau testați ar trebui să benefieze de mobilitate și de libertatea de a se întâlni și de a avea experiențe.

HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat

„Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală din România este să cânte prohodul”, a declarat Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

De asemenea, și Bogdan Buta, reprezentant al festivalului Untold, a declarat că cei din industrie au și soluții pentru rezolvarea acestei situații.

„Sectorul cultural a fost primul închis și de un an de zile suferă în continuare”

„Avem soluții și tragem un semnal de alarmă că avem nevoie doar de decizii. Sunt anumite categorii care sunt efectiv restricționate și drepturi fundamentale sunt blocate fără niciun fel de alternativă. Suntem cât se poate de responsabili. Noi am fost implicați încă de la începutul pandemiei să mergem proactiv către activități să le ajutăm, de la roată de rezervă la ambulanță, la cazări, strângeri de fonduri, organizat transporturi. Sectorul cultural a fost primul închis și de un an de zile suferă în continuare, dar încă nu avem decizii concrete. De un an de zile acest sector e complet blocat. Discutăm despre responsabilitate, vrem soluții în momentul în care vom putea relua activitatea în condiții sigure. Vrem să discutăm despre ce ar însemna să ne reluăm treptat activitatea. Există soluții științifice, testate deja, studii, experți. După acest următor val oamenii vor putea participa în siguranță la anumite evenimente, după părerea mea”, a declarat Bogdan Buta.

Un nou transfer de TOP la CFR Cluj. Şefii campioanei României îi îndeplinesc toate dorinţele...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
FOTO. Mihaela Rădulescu, apariție interzisă! O rochie transparentă, prin care s-a văzut prea mult
Alimentul care scade temperatura corporală. 10 mâncăruri pentru caniculă
Doi copii au murit! Cel mai cunoscut medic din Romania avertizeaza populatia! Aceste pastile UCID...
Motivul pentru care Ilie Năstase o sfătuiește pe Simona Halep să nu rateze Wimbledonul |...
De ce trebuie să bei o cană de apă minerală pe zi, în timp de...
Evaluare Naţională 2021. Subiectele la Matematică. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a...
BANCUL ZILEI – Amor nebun cu vecina, din răzbunare!
Anthony Fauci trage un semnal de alarmă: Cine este mai predispus să se infecteze cu...
Prodanca a aflat cine e amanta lui Reghe şi o AMENINŢĂ în ultimul hal: 'O...
O RACHETĂ de mari dimensiuni a fost descoperită pe un câmp. Din ea iese ceva...
Alimentul oltenesc după care nemții sunt înnebuniți. Producția ia imediat drumul Germaniei, românii nu apucă...
BOMBĂ! Pericolele pentru tinerii care se vaccinează. Medicii au făcut anunțul îngrijorător
Fiica lui Michael Jackson, dezvăluire șocantă despre un incident petrecut alături de tatăl ei
Ultima oră: Celebrul om de afaceri S-A SINUCIS... Primele informații
PFIZER revoluționează toată lumea medicală! Toți cei vaccinați cu ambele doze trebuie să știe
Tinerii vaccinați cu Pfizer pot face boala! Alertă de ultimă oră. Ce efecte apar
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cine este prima femeie din clubul miliardarilor din ţara noastră. Ea a construit de la...