HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” – VIDEO

HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” - VIDEO
HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat! Adrian Despot: „Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală este să cânte prohodul” / Sursă FOTO: captură video - Facebook
Publicat: 25/03/2021, 15:19
Actualizat: 25/03/2021, 20:52

Reprezentanți din HoReca, Turism și Cultură au susținut o conferință prin care au cerut ajutor de la stat. Aceștia vor implementarea unor măsuri concrete și predicitible care să susțină desfășurarea activității.

La conferință au participat Dragoș Anastasiu, președintele Alianței pentru Turism, precum și Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

„Ne simțim ca o fată frumoasă plimbată prin parc, dusă la cofetărie, la Cico și sedusă. Autoritățile din România nu iubesc industria zâmbetului. Este conluzia după un an de ping-pong, de promisiuni, de lucruri pe care le avem puse pe hârtie și care nu se regăsesc în măsuri concrete cu care industria zâmbetului să poată să supraviețui și în perioada asta și mai ales după. Cred că este momentul să încheiem ping pong-ul și flirtul și să ne și căsătorim. Avem nevoie absolut obligatoriu de un for decizional. Este fără doar și poate necesar să stea la masă prim-ministrul, ministrul de Finanțe, ministrul Economiei, tot ce înseamnă sănătate, de la ministrul Sănătății la cei ce decid lucrurile”, a declarat Dragoș Anastasiu, în cadrul conferinței.

De asemenea, acesta susținut că oamenii vaccinați, cu anticorpi, sau testați ar trebui să benefieze de mobilitate și de libertatea de a se întâlni și de a avea experiențe.

HoReCa, turismul și cultura cer ajutor de la stat

„Fără un plan de relansare, singurul lucru pe care îl va mai putea face industria muzicală din România este să cânte prohodul”, a declarat Adrian Despot, solist al trupei Vița de Vie.

De asemenea, și Bogdan Buta, reprezentant al festivalului Untold, a declarat că cei din industrie au și soluții pentru rezolvarea acestei situații.

„Sectorul cultural a fost primul închis și de un an de zile suferă în continuare”

„Avem soluții și tragem un semnal de alarmă că avem nevoie doar de decizii. Sunt anumite categorii care sunt efectiv restricționate și drepturi fundamentale sunt blocate fără niciun fel de alternativă. Suntem cât se poate de responsabili. Noi am fost implicați încă de la începutul pandemiei să mergem proactiv către activități să le ajutăm, de la roată de rezervă la ambulanță, la cazări, strângeri de fonduri, organizat transporturi. Sectorul cultural a fost primul închis și de un an de zile suferă în continuare, dar încă nu avem decizii concrete. De un an de zile acest sector e complet blocat. Discutăm despre responsabilitate, vrem soluții în momentul în care vom putea relua activitatea în condiții sigure. Vrem să discutăm despre ce ar însemna să ne reluăm treptat activitatea. Există soluții științifice, testate deja, studii, experți. După acest următor val oamenii vor putea participa în siguranță la anumite evenimente, după părerea mea”, a declarat Bogdan Buta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață